|
Alex Dufala

9. Kolo | Review: ASGuard potvrdil vedúce postavenie, HB s prvou prehrou v sezóne

KOŠ

Jesenná časť je minulosťou. Deviate kolo rozlúštilo tabuľkové postavenie v 1. KNL. V článku sa dozviete, kto ovládol najvyššiu súťaž.

1. KNL - 12.11.2022 - 9. kolo


ASGuard upevnil svoje postavenie v tabuľke

V poslednom kole jesennej časti sa ASGuard stretol s Hofexom. Hofex svojho súpera v úvode zápasu prekvapil dvoma rýchlymi gólmi, o ktoré sa postarali Z. Buček a P. Hric. ASGuardu sa však podarilo do 21. minúty skóre otočiť. Dve minúty pred koncom prvého polčasu zaistil nerozhodný stav L. Poprocký. V druhom polčase bol ASGuard gólovo aktívnejší. Hofexu v druhom polčase nastrieľali päť gólov, z ktorých tri si na svoj strelecký účet pripísal M. Pach. ASGuard si tak po siedmom víťazstve v rade pripísal ďalšie tri body do tabuľky 1. KNL a s celkovým počtom 24 vládnu prvej lige. 

Hofex - ASGuard | 4:8 (3:3)

Góly: A. Pástor, P. Hric, Z. Buček, L. Poprocký - - M. Pach 3x, J. Kandrač 2x, M. Gere 2x, R. Behún


Feyenoord v napínavom zápase podľahol Bar Linde

Zápas Bar Linda vs Feyenoord nám priniesol všetko, čo sa od malého futbalu očakáva. Už v šiestej minúte viedol Feyenoord 2:0. Do konca prvého polčasu sa však podarilo Bar Linde vývoj stretnutia otočiť v ich prospech. Polčas sa skončil za stavu 4:2. V 29. minúte zvýšil na 5:2 T. Leško a Feyenoord tak stál pred neľahkou úlohou. Feyenoordu sa však podarilo v priebehu troch minút skórovať rýchle dva góly, ktorými sa priblížili na rozdiel jedného gólu. Feyenoordu však sily na vyrovnávajúci gól nevystačili. Zvyšok zápasu sa skončil za stavu 3:3 a tak si Bar Linda berie cenný skalp a v tabuľke im patrí štvrté miesto. 

Bar Linda - Feyenoord | 8:7 (4:2)

Góly: T. Leško 5x, Š. Drábik, J. Sakáč, G. Bohunicky - - J. Havrila 6x, P. Ivančo

ŽK: T. Leško - - F. Korček 


TL Servis si bezproblémovo poradil s SK Geo

V zápase TL Servis vs SK Geo sme prvých 20 minút gól nevideli. Zmeniť sa to rozhodol O. Tkáčik, ktorý tak poslal TL Servis do vedenia. V 21. a 22. ho napodobnili aj P. Oros a M. Knapčok. Sk Geo neodišli v prvom polčase naprázdno. O jediný gól SK Geo v prvom polčase postaral M. Gido. TL Servis v druhom polčase pokračoval vo vytváraní tlaku na svojho súpera. V 28. minúte zvyšoval na 4:1 M. Knapčok. O minútu neskôr bol stav 4:2 zásluhou T. Labiča. TL Servis podčiarkol dominantný výkon v tomto zápase ďalšími piatimi gólmi do siete súpera a zdoláva tak SK Geo 9:3. 

TL Servis - SK Geo | 9:3 (3:1)

Góly: M. Knapčok 3x, P. Oros 2x, R. Kalinka, T. Mátyás, R. Slicho, O. Tkáčik - - M. Šimkovič, M. Gido, T. Labič


Vakatanka sa s bodmi v poslednom kole rozdelila

Vakatanka sa v poslednom predstavení jesennej časti postavila pred Promet Trans. Zápasu chýbali góly. V prvom polčase sme videli iba jeden, ktorý padol do siete Promet Trans. V druhom polčase útokom rovnako ako v prvom polčase nedarilo. Až v 48. minúte prišiel vyrovnávajúci gól z nohy M. Pillara. V závere zápasu sme videli ešte červenú kartu na strane Promet Trans, ktorú si zaslúžil J. Smorada. Na strane Vakatanky uvidel žltú kartu v 49. minúte L. Kolcun. Vakatanka početnú výhodu nevyužila a tak sa zápas skončil za stavu 1:1.

Vakatanka - Promet Trans | 1:1 (1:0)

Góly: - - M. Pillar

ŽK: L. Kolcun

ČK: J. Smorada


V dohrávke tretieho kola sme boli svedkami zápasu Hofex - Vakatanka. Po jednoznačnom priebehu zápasu si výhru berie Vakatanka v pomere 13:1. Siedmymi gólmi prispel k víťazstvu  L. Kolcun

Zápas Zlatolux vs Getfitbro sa kontumoval. Tri body si pripísal tím Zlatoluxu.


Výsledky zápasov 1. KNL

Tabuľka tímov 1. KNL

Tabuľka strelcov 1. KNL




2. KNL - 5. 11.2022 - 9. kolo


Antis v súboji o deviatu priečku podľahol Come

Mizernú formu Antisu zužitkovala Coma. V prvom polčase sa hralo prakticky na jednu bránu. Coma si v prvej dvadsaťpäť minútovke dokázala vytvoriť päťgólový náskok. V 27. minúte ako prvý za Antis skóroval M. Andrejko. V 33. a 35. minúte Coma udrela dvoma gólmi. Stav bol 1:7. Ku koncu zápasu sa Antis nadýchol k ďalším dvom gólom, ktoré ale už iba kozmeticky upravili výsledok tohto zápasu. 

Antis - Coma | 3:8 (0:5)

Góly: P. Kuchár, D. Mika, M. Andrejko - - L. Seman 2x, L. Ignacz, 


Chievo na favorita nestačilo

Chievo sa v deviatom kole stretol s IZO 4. Druhý menovaný išiel do vedenia ako prvý. V 13. minúte si gól pripísal P. Husz. V 15. minúte vyrovnal na 1:1 Š. Niemašik. Nerozhodný stav dlho nevydržal. Ešte v 15. minúte totiž poslal loptu za chrbát brankára M. Horský a IZO tak vyhrávalo 2:1. V 21. a 22. minúte odskočilo IZO na rozdiel triedy zásluhou V. Doboša a M. Marinčáka. Do konca polčasu sa obom celkom podarilo prekonať obranu súpera ešte raz. Strany sa menili za stavu 2:5. Druhý polčas bol na góly pôstnejší. Oba celky skórovali dva krát. Za Chievo si góly pripísali I. Volčko a P. Sinčák. Na strane IZO 4 to zasa boli R. Béreš a M. Marinčák. IZO sa vezie na víťaznej vlne a v tabuľke im patrí prvá priečka. 

Chievo - IZO 4 | 4:7 (2:5)

Góly: Š. Niemašik 2x, P. Sinčák, I. Volčko - - M. Horský 2x, Marcel Marinčák, Marek Marinčák, V. Doboš, P. Husz, R. Béreš


 

Rozbehnutý vlak HB Žlčové Kamene narazil do VB FC

Doposiaľ neporazené HB Žlčové Kamene okúsili prvýkrát prehru v deviatom kole proti VB FC. Absencia najlepšieho strelca HB Žlčových Kameňov a zároveň druhej ligy Samuela Ondiru bola na ihrisku poznať. Dvoma gólmi ho čiastočne zastúpil R. Kolesar, no na výhru to tentokrát nestačilo. VB FC v ôsmej minúte vyhrával 2:0 po góloch P. Timka. V 23. a 25. minúte sa podarilo HB stav vyrovnať. Gól vsietil už spomínaný P. Kolesar, druhý pridal D. Sitar. V 28. minúte išlo HB do vedenia. Od tohto momentu bol však zápas v réžií VB FC. V posledných 17. minútach sa VB FC radovalo z gólu štyrikrát a zdolávajú tak HB Žlčové Kamene 6:3.

VB FC - HB Žlčové Kamene | 6:3 (2:2)

Góly: K. Kovács 2x, P. Timko 2x, M. Sapola, M. Bušovský - - R. Kolesar 2x, D. Sitar


V zápase Palmdale vs LUX FM sa zrodila remíza

Palmdale bol v tomto zápase miernym favoritom. V 11. minúte poslal Palmdale do vedenia P. Szabó. O vyrovnávajúci gól sa postaral v 19. minúte A. Bobiš. V 31. minúte si vedenie vyskúšal aj celok LUX FM zásluhou M. Urbaneca. O desať minút neskôr vyrovnal na konečných 2:2 G. Bohunický. 

LUX FM - Palmdale | 2:2 (1:1) 

Góly: A. Bobiš, M. Urbanec - - G. Bohunicky, P. Szabó


Výsledky zápasov 2. KNL

Tabuľka tímov 2. KNL

Tabuľka strelcov 2. KNL





submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 3 28:9 9
2. VAK Vakatanka 3 19:6 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
5. TRN Turkon 2 14:8 3
6. BEA BEATHLETE FC 3 8:9 3
7. HOF Hofex 3 13:21 3
8. VSL VSL 3 6:16 3
9. FEY Feyenoord 3 8:19 0
10. PRM Promet Trans 3 6:36 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
3. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
4. ASG Richard Behún 6 Gólov
5. TRN František Pavúk 5 Gólov
6. RIS Peter Blaško 5 Gólov
7. RIS Jakub Špišák 5 Gólov