|
Redakcia

REVIEW | Boj o titul v druhej lige zahájený, finálová štvorica v najvyššej súťaži je istá

KOŠ

Predposledné kolo najvyššej súťaže je minulosťou. Zatiaľ čo v druhej lige sa už boje o postup rozpútali, v prvej lige sa tímy stále usilujú o čo najlepšie umiestnenie v tabuľke. Poďme sa pozrieť na zápasy 8. kola.

1. LIGA


Futbalové umenie predviedli ako prvé celky VSL a Hofex. Predzápasové informácie naznačovali, že VSL by si v tomto zápase mohol siahnuť na body. K dispozícii sme totiž mali vzájomný zápas z predošlej sezóny, ktorý VSL vyhral 5:3. Zápas začal z ostra. VSL šiel do vedenia po prvej strele na svätyňu Hofexu. Ich súper sa však zastrašiť nenechal a v zvyšných minútach Hofex presadil svoj herný plán. Po divokom prvom dejstve sa vody zápasu upokojili a obidva výbery hrali so zabezpečenou obranou. Hofexu sa podarilo vedenie v zápase udržať a oplatiť tak VSL prehru z uplynulej sezóny.

Ako ďalší sa predstavili HB Žlčové kamene proti Turkonu. Istota postupu tímu HB Žlčové kamene mohla predznamenávať, že HB odohrá zápas v takzvanom šetriacom móde. Stále však HB bojoval o čo najlepšie umiestnenie pred fázou play off. Prvá polovica zápasu patrila Turkonu. Tímy delil rozdiel dvoch gólov. HB zaradil vyššiu rýchlosť v druhom dejstve, ktoré vyhral pomerom 5:0. HB tak nielen otočil nepriaznivý stav zápasu ale navyše si udržal priebežné druhé miesto v najvyššej súťaži. Súbežne sme mali možnosť sledovať aj zápas medzi Beathlete a ASGuard Security. Výborne fungujúca obrana Beathelete bola ozdobou tohto tímu v úvodných stretnutiach sezóny. Degresívna forma sa však ukázala aj tentokrát. Beathlete inkasoval v doterajšom priebehu sezóny najväčší počet gólov (10) a po ôsmich odohratých zápasoch im patrí siedma priečka. 

Posledný hrací čas patril finalistom. Vakatanka sa strela proti súperovi menom Feyenoord. Rising Prospects si sily zmeral s Promet Trans. Obaja účastníci minuloročného finále svoje zápasy zvládli a potvrdili svoje miesto v najlepšej štvorici prvej ligy.

Výsledky zápasov 1. ligy 

Záznamy zápasov nájdete na tomto odkaze


2. LIGA 


O Postup

Postupové duely odštartovali Otamany a IZO 4. Vzájomný duel zo základnej časti bol mimoriadne vyrovnaný. IZO 4 vtedy dokázal ašpiranta na postup potrápiť. Tento stret bol však z iného súdka. Trojgólové vedenie vypracované tímom Otamany v prvom dejstve dodalo ich hráčom potrebnú pohodu. IZO 4 síce tri góly v druhej polovici stretnutia streliť dokázal, no ich súper sa do štatistík zapísal ešte šesť krát. Otamany tak aj naďalej ostáva neporazený. 

Druhá dvojica, ktorá bojuje o postup je Fanatic a Iron Club. Stret zo základnej časti dopadol lepšie pre Iron Club. Odveta však patrila Fanaticu. Oklieštená zostava Iron Clubu dokázala v prvom polčase svojho súpera gólovo prevýšiť, no s pribúdajúcim časom sa sily z radov Iron Clubu vytrácali. Po jednoznačnom druhom dejstve tak víťazne odchádza Fanatic. 

Výsledky zápasov O Postup


O Umiestnenie

V tejto fáze súťaže bojuje o najlepšie konečné umiestnenie AFC Mier, Tomik, Mladosť Byster a Mondays Vikings. V jednom hracom čase sme videli obidva duely. Jedným bol AFC Mier vs Tomik. Historické záznamy nám v tomto prípade nepomohli. AFC Mier síce s Tomik v základnej časti vyhral, no formou kontumácie. Riadna konfrontácia sa teda udiala až tentokrát. Prvý polčas skončil za stavu 1:0. V rámci druhého polčasu sa Tomiku podarilo skóre vyrovnať, no ďalšie tri góly znamenali triumf AFC Mieru. 

V druhom dueli sa proti sebe postavil Mladosť Byster a Mondays Vikings. V priebehu zápasu si oba tímy dokázali vytvárať šance. Tú svoju dokázal premeniť v 13. minúte M. Korub z tímu Mondays Vikings. O necelých 180 sekúnd bol stav zápasu vyrovnaný po zásahu T. Kučeru. Klesajúca forma tímu Mladosť Byster sa však podpísala aj na tomto stretnutí. V druhom dejstve nestačil Byster na góly Vikingov dostatočne odpovedať a odnáša si štvrtú prehru v rade.

Výsledky zápasov O Umiestnenie

Záznamy zápasov nájdete na tomto odkaze

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 9 82:23 27
2. VAK Vakatanka 9 50:36 19
3. HBŽ HBŽK 9 43:39 18
4. ASG ASGuard Bodva 9 53:24 18
5. HOF Hofex 9 53:48 15
6. TRN Turkon 9 51:45 10
7. BEA BEATHLETE FC 9 34:42 9
8. FEY Feyenoord 9 37:65 6
9. PRM Promet Trans 9 31:83 6
10. VSL VSL 9 31:60 6

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. HOF Marko Seman 20 Gólov
2. TRN Miroslav Seman 16 Gólov
3. TRN František Pavúk 16 Gólov
4. RIS Marcel Üvegeš 14 Gólov
5. RIS Jakub Špišák 14 Gólov
6. HBŽ Peter Salagovic 13 Gólov
7. VAK Adam Kuľha 11 Gólov