|
Alexander Dufala

REVIEW | Každoročný účastník s prvou výhrou

KOŠ

Šieste kolo z klobúka vytiahlo pár nečakaných výsledkov. Zabodoval outsider aj nováčik súťaže. Poďme sa na zápasy šiesteho kola pozrieť.

1. LIGA


V prvom prípade sme sa presvedčili, že konzistentnosť a pravidelnosť má vo futbale veľkú váhu. V úvodnom stretnutí sa totiž proti sebe postavili Promet Trans a HB Žlčové kamene. Aj napriek tomu, že HB svoje úvodné tri duely zvládla bez väčších ťažkostí, im ich súper pripravil neľahkú úlohu. Dôvod môžeme hľadať aj v pravidelnosti zápasov týchto dvoch tímov. HB Žlčové kamene sa naposledy súťažne predstavil na malých trávnikoch pred viac ako dvoma týždňami. Promet Trans naopak ostal v prevádzkovej teplote a v rámci štvrtého kola navyše triumfoval prvý krát v sezóne. Tieto premenné vyústili do situácie, kedy HB v prvom polčase na súpera strácal tri góly. Do tempa sa HB dostal v druhom dejstve, v ktorom dokázal potrebné tri góly streliť. Ich súper však z druhého polčasu neodišiel na sucho a HB taktiež dva krát inkasoval. O druhú výhru Promet Transu sa tučnými písmenami zaslúžil štvorgólový Š. Jánošík

Nasledoval stret medzi Hofex a Beathlete. Od úvodných chvíľ  bol na ihrisku lepší Hofex. V 12. minúte strácal Beathlete na súpera už dva góly. Rýchla reakcia na druhý gól a následne povzbudenie Beathlete však znamenalo vyrovnanie ku koncu 20. minúty. Záverečná päťminútovka prvej polovici hry sa však niesli v podobnom znamení ako úvod stretnutia. Hofex odskočil Beathlete znova na rozdiel dvoch gólov. Po zmene strán bol gólovo úspešný iba jeden tím, ktorým bol Hofex a celku Beathlete tak uštedril poslednú ranu práve on. 

Vakatanka sa v šiestom kole stretla s nevyspytateľným Turkonom. Zápolenie minuloročného majstra a nováčika ligy malo zaujímavý priebeh. V štvrtej minúte poslal Vakatanku do vedenia M. Veliký. V ôsmej minúte prišla odpoveď z nohy M. Semana, ktorá taktiež znamenala koniec gólovej žatvy oboch celkov v prvom polčase. V druhom dejstve sa tenisovým spôsobom presadzovali oba celky. Vakatanka v priebehu zápasu šla až štyri krát do vedenia, no Turkon vždy dokázal stav stretnutia vyrovnať. Po odohratí 50. minút sa tak oba tímy rozlúčili s jednobodovým zápisom do tabuľky. V rovnakom čase štartoval aj duel medzi Feyenoord a VSL. Dlhé čakanie na prvý triumf a v tomto prípade zdravá agresivita na strane Feyenoordu bola hnacím motorom tohto celku. Na nezdar z predošlých troch stretnutí zabudol Feyenoord začiatkom 10. minúty po góle P. Horňáka. Potrebnú dávku sebavedomia vtedy prijal celý tím holanďanov a opraty zápasu zobral do svojich rúk. V konečnom zúčtovaní sa z radov Feyenoordu presadilo až šesť hráčov. Gólovo najvýraznejším bol však autor prvého gólu P. Horňák.

Záznamy všetkých zápasov môžete nájsť na tomto odkaze

Výsledky zápasov 1. LIGY


2. LIGA


Porcia dvoch duelov na nás čakala aj v rámci druhej ligy. Na úvod sa tvárou v tvár postavili manšafty Mondays Vikings a Otamany. Doposiaľ neporazené Otamany nastupovali do zápasu ako veľký favorit. Už v úvode stretnutia sa však tieto domnienky vytratili. Mondays Vikings dokázal eliminovať takmer všetky ofenzívne výpady a strelecké pokusy súpera. Bizarným spôsobom sa však všetka táto snaha potratila. V 25. minúte totiž O. Nazarenko z vlastnej polovice poslal propagačný pokus na bránu súpera, ktorý nakoniec zapadol do svojho cieľa. Po zmene strán sa na hráčoch Mondays Vikings podpísal gól do šatne. Otamany dokázali na pozornú obranu súpera nájsť kľúč a streliť ďalších šesť gólov. Mondays Vikings odpovedal dvoma zásahmi, čo na body nestačilo. Treba však konštatovať, že Vikingovia dokázali tímu Otamany vsietiť doposiaľ najviac gólov. 

Druhým zápasom bol stret medzi AFC Mier a Iron Club. Prvý menovaný sa do sezóny Jar 2024 pustil s veľkou vervou. V prvom kole dokázal poraziť IZO 4. Následne sa však AFC Mier herne trápil a ani v jednom zo zápasov nedokázal ukoristiť bod. Ťažká skúška ich čakala aj tentokrát proti nabitému Iron Clubu. Ten už v úvode stretnutia ukázal, že cesta k trom bodom bude pre AFC Mier veľmi náročná. Po ukončení prvého dejstva svietil na tabuli stav 5:2 v prospech Iron Clubu. V nastolenom trende pokračoval Iron Club aj naďalej a svojho súpera zdolal pomerom 9:4. 

Záznamy všetkých zápasov môžete nájsť na tomto odkaze

Výsledky zápasov 2. LIGY


submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 9 82:23 27
2. VAK Vakatanka 9 50:36 19
3. HBŽ HBŽK 9 43:39 18
4. ASG ASGuard Bodva 9 53:24 18
5. HOF Hofex 9 53:48 15
6. TRN Turkon 9 51:45 10
7. BEA BEATHLETE FC 9 34:42 9
8. FEY Feyenoord 9 37:65 6
9. PRM Promet Trans 9 31:83 6
10. VSL VSL 9 31:60 6

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. HOF Marko Seman 20 Gólov
2. TRN Miroslav Seman 16 Gólov
3. TRN František Pavúk 16 Gólov
4. RIS Marcel Üvegeš 14 Gólov
5. RIS Jakub Špišák 14 Gólov
6. HBŽ Peter Salagovic 13 Gólov
7. VAK Adam Kuľha 11 Gólov