|
Alexander Dufala

REVIEW | Spanilá jazda Vakatanky pokračuje

KOŠ

Štvrté kolo Košickej novej ligy ponúklo sedem duelov. Odmena v podobe troch bodov čakala na každý celok. Kto si ju nakoniec uchmatol?

1. LIGA 

VSL sa po vydarenom predošlom stretnutí stretol s celkom Promet Trans. Ten zo seba po troch kolách potreboval zmyť nezdar, nakoľko nezískal ani jeden bod a navyše inkasoval 36 gólov. Tento štatistický údaj však Promet Trans ignoroval a do zápasu išiel s čistou hlavou. To sa vyplatilo a v prvom polčase odohral Promet Trans so svojim súperom vyrovnanú partiu. Začiatkom druhého dejstva bol zo strany Prometu hlad po víťazstve priam hmatateľný. Správne kopačky si obul D. Stripaj, M. Beli a G. Viszlay. Toto trio totiž dokázalo v druhej 25 minútovke skórovať a zariadiť tak prvú výhru svojho tímu v sezóne Jar 2024. Ďalšími pánmi na holenie boli tímy Vakatanka a Hofex. Majster predošlej sezóny si s bronzovým Hofexom zopakoval semifinále. Ich prvý zápas sa niesol v znamení dominancie Vakatanky. O jednoznačnú záležitosť však tentokrát nešlo. Hofex síce prvý polčas na Vakatanku nestačil, no v druhom dejstve boli váhy vyrovnané. Aj napriek sympatickému výkonu sa Hofexu nepodarilo zložiť reparát a Vakatanke podľahol. 

Druhá výhra v sezóne a extrémne dôležité tri body do tabuľky. O to šlo v zápase medzi Beathlete a Turkon. Tuhý boj to bol už od prvých minút. Ani jeden tím nechcel v obrane chybovať a poskytnúť tak oponentovi vedenie. Prvý gól zaznamenal v ôsmej minúte S. Loffay z tímu Beathlete. Jeho tím sa však tešil iba pár sekúnd. Vyrovnávajúci gól prišiel v rovnakej minúte z nohy P. Majného. Taktickú bitku nakoniec zvládol lepšie Beathlete a svojho súpera zdolal pomerom 4:2. 

Záznamy všetkých zápasov si môžete pozrieť na tomto odkaze

2. LIGA 

Štvrté kolo odštartovali duely medzi Mondays Vikings a Fanatic a AFC Mier vs Mladosť Byster. Prvý stret ponúkol divokú prestrelku. Mondays Vikings nadviazal na predošlý zápas a súperovi vsietil šesť gólov. Na výhru to však nestačilo. Fanatic odpovedal deviatimi presnými zásahmi a pripisuje si ďalšie tri body. Duel medzi AFC Mier a Mladosť Byster je možné vystihnúť jediným slovom. Vyrovnanosť. Hra sa prelievala zo strany na stranu. Raz prebral iniciatívu AFC Mier, následne si však opraty zápasu do rúk zobral Mladosť Byster. V konečnom zúčtovaní to však bol práve Mladosť Byster, ktorý sa tešil z výhry. Po štyroch odohratých dueloch má Mladosť Byster na konte deväť bodov a siaha na postupové priečky. 

Tomik vyzval v ich ďalšom zápase Iron Club. V tomto prípade však išlo o vysokú prehru. Iron Club svojmu súperovi nastrieľal rekordných 20 gólov. Tomik odpovedal na góly súpera iba dva krát a ani v štvrtom zápase tak nezískal bod. 

Krušné chvíle pre Otamany. Doposiaľ neporazené Otamany sa na jednom ihrisku stretli s IZO 4. Je známe, že IZO 4 vie proti favoritom odohrať skvelé zápasy. Inak tomu nebolo ani tentokrát. Ašpirantovi na postup do najvyššej súťaže odolával IZO statočne. Po polčasovom hvizde ukazovala svetelná tabuľa stav 1:2. IZO 4 so svojim súperom držal krok, no odskok na rozdiel dvoch gólov bol rozhodujúci. Otamany tak aj naďalej ostávajú neporazené a pozornosť prvoligistov si už určite získali. 

Záznamy všetkých zápasov si môžete pozrieť na tomto odkaze

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 9 82:23 27
2. VAK Vakatanka 9 50:36 19
3. HBŽ HBŽK 9 43:39 18
4. ASG ASGuard Bodva 9 53:24 18
5. HOF Hofex 9 53:48 15
6. TRN Turkon 9 51:45 10
7. BEA BEATHLETE FC 9 34:42 9
8. FEY Feyenoord 9 37:65 6
9. PRM Promet Trans 9 31:83 6
10. VSL VSL 9 31:60 6

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. HOF Marko Seman 20 Gólov
2. TRN Miroslav Seman 16 Gólov
3. TRN František Pavúk 16 Gólov
4. RIS Marcel Üvegeš 14 Gólov
5. RIS Jakub Špišák 14 Gólov
6. HBŽ Peter Salagovic 13 Gólov
7. VAK Adam Kuľha 11 Gólov