|
Alexander Dufala

Review | Tuhé boje o vedúce priečky pokračujú

KOŠ

V poradí druhé kolo Košickej novej ligy ponúklo atraktívne duely. Súťaže sú v plnom prúde a každý bod v konečnom zúčtovaní zaváži. Ako dopadli zápasy druhého kola sa dozviete v tomto článku.

1. LIGA


Turkon nedotiahol zápas proti Hofexu do zdarného konca

Zápas ako na horskej dráhe. Takýmto slovným spojením môžeme charakterizovať duel medzi Turkon a Hofex. Prvý spomínaný sa už v tretej minúte radoval z prvého gólu v zápase. Hofex však od tohto momentu zobral opraty zápasu do svojich rúk a po troch góloch v prvom dejstve tak išiel do šatní spokojnejší. Na rozdiel troch gólov sa Hofex dostal v 28. minúte a zdalo sa, že Hofex pokojne odkráča s tromi bodmi. Turkon sa však dokázal zmobilizoval a do 45. minúty nepriaznivé skóre otočiť vo svoj prospech. Pocit eufórie však netrval dlho. Hofex sa v záverečnej štvorminútovke presadil dva krát a prestrelku s Turkonom tak ustál. 

Záznam zo zápasu Turkon vs Hofex


Feyenoordu nevyšlo ani druhé meranie síl 

V druhom zápase sa Feyenoord postavil pred HB Žlčové kamene. V základnej časti uplynulej sezóny na zlatom piedestáli, v skupine FINAL 6 už iba jedna výhra a vypadnutie pred fázou play - off. To je príbeh Feyenoordu, ktorý zdá sa nevie zmyť svoj neúspech z nadstavbovej časti sezóny Jeseň 2023. V zápase proti HB síce v prvom polčase držali so svojim súperom tempo, no v tom druhom už vynikali Žlčové kamene. Feyenoord sa tak ani v druhom súťažnom stretnutí bodovo nepresadil. 

Záznam zo zápasu HB Žlčové kamene vs Feyenoord


ASGuard novým rekordérom 

V zápase ASGuard vs Promet Trans sme boli svedkami stanovenia nového rekordu. ASGuardu sa totiž podarilo svojmu súperovi streliť 17 gólov, čo je o štyri góly viac ako doterajšie maximum. To, že hráči ASGuardu boli pri chuti dokazuje aj rozdelenie gólov. Až štyria hráči zaznamenali v tomto zápase hattrick. Po jednoznačnej výhre tak ASGuard odčinil prehru z prvého kola.

Záznam zo zápasu Promet Trans vs ASGuard Security


Rising Prospects priebežným lídrom 1. ligy

Prospekty sa v ich druhom vystúpení predstavili proti VSL. Prvý gól na seba nenechal dlho čakať. V tretej minúte išiel Rising do vedenia. Na rozdiel troch gólov sa Prospekty dostali o tri minúty neskôr. Po ukončení prvých 25 minút svietil na tabuli stav 5:2. Rising Prospects v druhom dejstve navýšil svoje vedenie o ďalšie štyri góly a v prvom vzájomnom meraní síl proti VSL tak Prospekty víťazia pomerom 9:2. 

Záznam zo zápasu Rising Prospects vs VSL


Infarktový záver v podaní Vakatanky

Vakatanka sa postavila v druhom kole pred neľahkého súpera. Tým bol Beathlete, ktorý od štartu súťaže ukazuje, že sa neprišiel len zúčastniť. Beathlete dva krát v zápase viedol. Ešte v 40. minúte to bol práve Beathelete, ktorý by bral všetky tri body. Vakatanka však neostala svojej povesti nič dlžná a ako to je už zvykom, nepriaznivý stav dokázala v závere stretnutia odvrátiť. O výhru Vakatanky sa nepostaral nik iný, ako kapitán P. Terpaj

Záznam zo zápasu Vakatanka vs Beathlete



2. LIGA


V druhej lige kraľovali „hostia“. Na úvod sme videli duel medzi Tomik a Mladosť Byster. Vyrovnaný prvý polčas predznamenával, že by Tomik mohol siahnuť v tomto zápase na body. Nevydarený štart do druhej polovice zápasu však toto tvrdenie poprel. Mladosť Byster odskočil na rozdiel dvoch gólov v 29. minúte. Nasledovala hluchá pasáž bez gólov, v ktorej však mohol Tomik stiahnuť svoje manko na súpera. Nestalo sa tak a Mladosť Byster si ďalšími dvoma gólmi poistil druhú tohto sezónnu výhru. 

Záznam zo zápasu Tomik vs Mladosť Byster



V rovnakom čase sa proti sebe postavil aj AFC Mier a Fanatic. Jednému sa štart do sezóny podaril na výbornú, druhému zanechal prvý zápas trpkú príchuť prehry. AFC Mier si v prvom kole pripísal výhru nad IZO 4. Naopak Fanatic svojmu súperovi podľahol. Taktické prípravy v tomto prípade zvládol lepšie Fanatic a AFC Mier poráža rozdielom jediného gólu. K triumfu Fanaticu prispel aj bývalý hráč a najlepší strelec AFC Mieru z minulej sezóny M. Slávik

Záznam zo zápasu AFC Mier vs Fanatic


V záverečnom stretnutí sa proti sebe postavili Mondays Vikings a IZO 4. Tento duel doplnil aj stret medzi Iron Club a Otamany. Hostia v týchto prípadoch zdolali svojich súperov s čistým kontom. Mondays Vikings hral s IZO 4 vyrovnanú partiu. V prvom polčase sme nevideli žiadny gól. IZO 4 sa v druhom dejstve podarilo obranu súpera prekonať štyri krát a prispením svedomitej obrany tento celok gól neinkasoval. 

Záznam zo zápasu Mondays Vikings vs IZO 4


Takmer rovnaký scenár bol napísaný aj v zápase Iron Club vs Otamany. Jediným rozdielom bolo, že Otamany dokázali skórovať v prvom polčase dva krát. Skalopevná obrana tímu Otamany odolávala útokom Iron Clubu od úvodných minút. Frustrácia a bezmocnosť v útoku sprevádzala Iron Club počas celého zápasu a po finálnom hvizde ukazovala svetelná tabuľa skóre 0:6. Otamany tak ako jediný celok prvej a druhej ligy nepustil loptu za chrbát svojho gólmana a priebežne sídli na prvom mieste tabuľky. 

Záznam zo zápasu Iron Club vs Otamany


submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 9 82:23 27
2. VAK Vakatanka 9 50:36 19
3. HBŽ HBŽK 9 43:39 18
4. ASG ASGuard Bodva 9 53:24 18
5. HOF Hofex 9 53:48 15
6. TRN Turkon 9 51:45 10
7. BEA BEATHLETE FC 9 34:42 9
8. FEY Feyenoord 9 37:65 6
9. PRM Promet Trans 9 31:83 6
10. VSL VSL 9 31:60 6

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. HOF Marko Seman 20 Gólov
2. TRN Miroslav Seman 16 Gólov
3. TRN František Pavúk 16 Gólov
4. RIS Jakub Špišák 14 Gólov
5. RIS Marcel Üvegeš 14 Gólov
6. HBŽ Peter Salagovic 13 Gólov
7. VAK Adam Kuľha 11 Gólov