|
Alexander Dufala

REVIEW | Premiérovým víťazom nultej sezóny ligy 5+1 sa stala Vakatanka

KOŠ

Nezabudnuteľná atmosféra, strhujúce zápasy a prvotriedny malý futbal. To všetko bolo súčasťou posledného hracieho dňa Košickej novej ligy malého futbalu 5+1. Pilotná sezóna malého futbalu s formátom 5+1 v Košiciach priniesla nespočet krásnych futbalových momentov a my ďakujeme každému, kto bol jej súčasťou. Poďme sa spolu pozrieť na zápasy o pódiové umiestnenia.

Zápas o 1. miesto


Rivalita Vakatanky a Rising Prospects vyvrcholila práve v tomto zápase. V zápase, v ktorom šlo o všetko. Začiatky zápasu predpovedali, že gólovú žatvu vidieť nebudeme. Z hľadiska rýchlosti, kvality a vyspelosti v hre sme sa však mali na čo pozerať. Hráči ukazovali, že sú výborne pripravení a vo finále nie sú čírou náhodou. Skóre stretnutia otvoril v 14. minúte P. Blaško z tímu Rising Prospects. Šance sa na oboch stranách kopili, no ani jednému z tímov sa ich premeniť nepodarilo. Strany sa menili za stavu 1:0. Do druhého dejstva vletela Vakatanka ako hurikán a po odohratí dvoch minút zaznamenala vyrovnávajúci gól. Jeho autorom bol D. Danko. Od tohto momentu sa oba celky pohybovali na hrane noža. Ani jeden z tímov sa nechcel dopustiť fatálnej chyby, ktorá by mohla znamenať rozpad titulových šancí. Po uplynutí 50. minút sme tak boli svedkami pokutových kopov. Posledný krok na ceste za titulom spravila Vakatanka a po pokutových kopoch vyhráva nad Rising Prospects 2:1pk (0:1). Gratulujeme!

Zostrih zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze



Zápas o 3. miesto


Aj tretie miesto nie je na zahodenie. S touto myšlienkou vstupovali do zápasu Hofex a HB Žlčové kamene. Po posledných nepresvedčivých výkonoch nenechal Hofex nič na náhodu a prišiel v takmer plnej sile. Boli to však kamene, ktoré sa postarali o úvodný gól zápasu. Presne pálil v 13. minúte kanonier S. Ondira. Paradoxne sa však koncentrovanosť tímu HB po tomto góle otupila. Už o minútu na to vyrovnával na 1:1 R. Karafa po tom, čo sa odpútal od brániaceho hráča. Zvyšné minúty stretnutia už gól nepriniesli a na rad prišli pokutové kopy. Pevnejšie nervy ukázal Hofex a vyhráva nad HB Žlčové kamene 2:1pk (1:1). 

Zostrih zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze


FINÁLOVÉ KOLO - FOTOGALÉRIA

FINÁLOVÉ KOLO - FOTOGALÉRIA (Foto: Alexander Dufala)

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 4 27:11 12
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. BEA BEATHLETE FC 4 12:11 6
5. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
6. HOF Hofex 4 18:29 3
7. TRN Turkon 3 16:12 3
8. PRM Promet Trans 4 12:39 3
9. VSL VSL 4 9:22 3
10. FEY Feyenoord 3 8:19 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HOF Marko Seman 7 Gólov
3. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
4. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
5. VAK Adam Kuľha 6 Gólov
6. ASG Richard Behún 6 Gólov
7. PRM Michal Beli 5 Gólov