|
Alexander Dufala

Preview | Dokážu tímy v odvetných zápasoch vrátiť porážku?

KOŠ

V tomto súťažnom ročníku nám herný systém odvetné zápasy nedoprial. Aj napriek tomu uvidíme štyri odvety zápasov, ktoré sme videli v základnej časti. Každý bod má v tomto štádiu cenu najvyššiu a preto sa môžeme tešiť na kvalitné duely. Poďme si spolu priblížiť šesť stretnutí, ktoré uvidíme v túto stredu.

FINAL 6


Hrací deň odštartuje zápas medzi lídrom základnej časti v skupine A Hofex a posledným postupujúcim v skupine B TJ Malá Idou. Tabuľkové postavenie po prvej fáze súťaže je však v tomto prípade irelevantné. Oba celky dokázali nahrať 12 bodov. V tabuľke FINAL 6 je však Hofex zatiaľ úspešnejší. Po prvom kole majú na konte tri body za výhru proti Feyenoordu. TJ Malá Ida aj napriek skvelému výkonu nestačila na Vakatanku, keď v závere inkasovala tri góly (4:6). Futbalový prejav týchto dvoch celkov je predzvesťou toho, že sa bude na čo pozerať. V poradí druhý je na programe duel medzi Rising Prospects a Feyenoord. Ekvivalent holandského veľkoklubu nevykročil na cestu za titulom správnou nohou. Prehra proti Hofexu bola druhou v tejto sezóne. O tú prvú sa postaral práve ich najbližší súper. Rising Prospects bol v základnej časti jediným tímom, ktorý dokázal zastaviť rozbehnutú lokomotívu Feyenoord (6:2). Podarí sa im to znova?

Harmonogram druhého kola zakončí stret medzi Vakatankou a HB Žlčové kamene. Ďalší zápas zo sekcie odvetných. Tieto celky sa spolu stretli v štvrtom kole základnej časti. Videli sme vtedy vcelku vyrovnaný duel, ktorého stav bol až do 47. minúty nerozhodný. Majster záverečných minút Vakatanka si ale misky priklonil na svoju stranu po góloch S. Fiľaka a M. Velikého. Uvidíme opakujúci sa scenár znova?


Program zápasov druhého kola FINAL 6


O Umiestnenie


V tejto skupine sa o prvý duel postará AFC Mier - FC Zdoba a VSL. Ani jednému účastníkovi predchádzajúci zápas nevyšiel podľa predstáv. AFC Mier - FC Zdoba si zuby vylámal na tíme Promet Trans. Po 25 minútach síce viedol pohodlne o štyri góly, no konečný stav už tak priaznivý z ich strany nebol (6:9). Ich protivník VSL podľahol IZO 4 (1:3). Vzájomný duel zo základnej časti ovládol VSL (8:3). Nasledovať bude zápas medzi IZO 4 a Mondays Vikings. Vikingovia sa minulý týždeň utrhli z reťaze proti VB FC. Do siete poslali sedem gólov, čo je iba o dva menej ako v porcii piatich zápasov v základnej časti. Oproti nim ale bude stáť IZO 4, ktorý je obecne známy veľmi dobrou defenzívou. Ich prvý spoločný duel skončil víťazstvom IZO 4 (4:1). 

Na záver sa proti sebe postavia VB FC a Promet Trans. Doterajšie výsledky favorizujú v tomto dueli tím Promet Trans. Tento celok, ako už bolo spomínané, dokázal otočiť nepriaznivé skóre stretnutia proti AFC Mier - FC Zdoba v predošlom kole. VB FC nebol navyše v tomto ročníku ani raz výherný. Postará sa VB FC o prvý bodový zápis a pozdvihne tak morálku v tíme?


Program zápasov druhého kola O Umiestnenie

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 4 27:11 12
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. BEA BEATHLETE FC 4 12:11 6
5. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
6. HOF Hofex 4 18:29 3
7. TRN Turkon 3 16:12 3
8. PRM Promet Trans 4 12:39 3
9. VSL VSL 4 9:22 3
10. FEY Feyenoord 3 8:19 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
3. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
4. HOF Marko Seman 7 Gólov
5. VAK Adam Kuľha 6 Gólov
6. ASG Richard Behún 6 Gólov
7. RIS Peter Blaško 5 Gólov