|
Alexander Dufala

Review | Výstavné góly, obraty a v prvom rade dôležité body v nadstavbe

KOŠ

Pozornosť sme upriamili na prvé kolo nadstavbovej časti. Tímy začali takpovediac od nuly a v nadstavbe súperili o svoje prvé body. Ako dopadli zápasy prvého kola nadstavby sa dozviete v tomto článku.

FINAL 6


V prvom zápase proti sebe nastúpila Vakatanka a TJ Malá Ida. Tento duel bol veľmi slušný predkrm, ktorému nechýbalo azda nič. Malá Ida hrou zaskočila svojho súpera a po prvom polčase viedla 2:1. Divoký druhý polčas odštartovala gólom z priameho kopu TJ Malá Ida. Tento gól ale paradoxne otvoril oči Vakatanke, ktorá prebrala opraty tohto zápasu do svojich rúk. Vyrovnané bolo v 33. minúte. TJ Malá Ida ešte ukázala, že vo svojich radoch má výborných exekútorov priamych kopov. M. Seman poslal Malú Idu do vedenia v 44. minúte po exkluzívnej strele. Vakatanka sa ale ďalšími troma gólmi v rade postarala o ukážkový obrat. 

Highlighty zo zápasu Vakatanka vs TJ Malá Ida si môžete pozrieť na tomto odkaze



V ďalšom zápase nastúpili HB Žlčové kamene a Rising Prospects. Vysoká absencia hráčov HB si vybrala svoju daň. HB ale aj napriek tomu predvádzal sympatický výkon. Za stavu 0:3 sa zdalo, že je zápas rozhodnutý. Opak bol pravdou a HB sa tromi gólmi vrátil do zápasu. Hrdinom Rising Prospects sa stal M. Stankovič, ktorý sa v poslednej päťminútovke trafil presne dva krát a zariadil tak pre svoj tím plný počet bodov. Na záver hracieho dňa sme videli duel medzi Feyenoord a Hofex. Tieto tímy sa veľmi dobre poznajú z predošlej sezóny a nebolo tak prekvapením, že sme v prvom polčase videli iba jeden gól. Ten padol do siete Feyenoordu. Taktickú bitku vyhrával Hofex aj v druhom polčase a Feyenoord sa len sporadicky dostával do šancí. Do siete Hofexu nakoniec putovali dve lopty, ktoré ale už iba upravili skóre na konečných 2:4. 

Highlighty zo zápasu HB Žlčové kamene vs Rising Prospects si môžete pozrieť na tomto odkaze

Highlighty zo zápasu Feyenoord vs Hofex si môžete pozrieť na tomto odkaze


O Umiestnenie


O úspešný štart do nadstavby v skupine o umiestnenie sa v prvom zápase pobili Promet Trans a AFC Mier - FC Zdoba. Duel začal agresívnejšie AFC Mier. Do prvého polčasu si vytvorili štvorgólový náskok. Absolútne vyhorenie ale prišlo už začiatkom druhého dejstva. AFC Mier - FC Zdoba bol po polčasovej prestávke ako vymenený. Promet Trans sa svojej príležitosti chopil a piatimi gólmi otočil stav stretnutia. Túžba po druhom víťazstve v sezóne bola viditeľnejšia u tímu Promet Trans a aj napriek nepriaznivému skóre po prvom polčase si tak odnáša tri body. Nasledovalo stretnutie medzi VSL a IZO 4. Smoliar základnej časti VSL bol podľa papierových predpokladov v tomto zápase favoritom. Po tom, čo im tesne ušiel postup do FINAL 6 sa očakávalo, že nadstavbu O Umiestnenie ovládnu. Kosa však narazila na kameň už v prvom kole. IZO 4 predvádzalo bránenie ako z učebnice. Recept na úspech sa celku VSL podarilo nájsť v 23. minúte. Tento návod na obranu súpera sa však rýchlo stratil a VSL už v zápase nedokázal skórovať. IZO navyše ustál aj presilovku po červenej karte a v závere stretnutia vytrestal svojho súpera ďalšími dvoma gólmi. 

Highlighty zo zápasu Promet Trans vs AFC Mier- FC Zdoba si môžete pozrieť na tomto odkaze

Highlighty zo zápasu VSL vs IZO 4 si môžete pozrieť na tomto odkaze

Posledný zápas patril Mondays Vikings a VB FC. S vidinou prvého víťazstva v sezóne začal lepšie Mondays Vikings. Po prvom polčase svietil na tabuli stav 2:1. V druhom dejstve sme videli ťah na jednu bránu v podaní Vikingov. Ďalších päť gólov do siete súpera znamenalo pre Vikingov prvú výhru v sezóne. VB FC šiestou prehrou v rade podčiarkol svoje nedostatky v defenzíve a ofenzíve, ktoré boli viditeľné aj v základnej časti. 

Highlighty zo zápasu Mondays Vikings vs VB FC si môžete pozrieť na tomto odkaze



FOTOGALÉRIA Nadstavba 1. kolo

FOTOGALÉRIA Nadstavba 1. kolo (Foto: Alexander Dufala)

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 4 27:11 12
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. BEA BEATHLETE FC 4 12:11 6
5. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
6. HOF Hofex 4 18:29 3
7. TRN Turkon 3 16:12 3
8. PRM Promet Trans 4 12:39 3
9. VSL VSL 4 9:22 3
10. FEY Feyenoord 3 8:19 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HOF Marko Seman 7 Gólov
3. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
4. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
5. VAK Adam Kuľha 6 Gólov
6. ASG Richard Behún 6 Gólov
7. PRM Michal Beli 5 Gólov