|
Alexander Dufala

Review | Prvé góly, prvé emócie, prvé radosti ale aj sklamania

KOŠ

Úvodné kolo novej sezóny 2023/2024 s formátom 5+1 v Košiciach bolo cítiť novotou. Hráči si prvýkrát vyskúšali, aké je to hrať na ihrisku väčších rozmerov, zoznámili sa s novými pravidlami a zohrávali sa s novými akvizíciami v mužstve. Poďme sa spolu pozrieť, ako si počínali jednotlivé tímy.

Skupina A


Favorizovaná Vakatanka si vo svojej prvej skúške poradila s debutantom VSL. Nováčik v prvom polčase dokázal čiastočne eliminovať útočný potenciál Vakatanky. Do svojej siete pustil VSL iba tri góly. V druhom polčase sa však Vakatanke podarilo svojho súpera zlomiť ďalšími piatimi gólmi. Naplno sa ukázali aj nové posily v drese Vakatanky. Reč je o trojici F. Marton, F. Korček a M. Veliký, ktorí sa svojmu novému tímu odvďačili dokopy siedmymi gólmi. 

Highlighty zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze


V skupine A nasledoval zápas medzi AFC Mier - FC Zdoba a HB Žlčové kamene. Stará známa zostava obohatená o pár nových mien v radoch HB na nič nečakala. Náskok troch gólov si vytvoril tím HB Žlčové kamene už v 10. minúte. Svoje ofenzívne chúťky  nedokázali potlačiť ani v druhom polčase a aj keď predviedol AFC Mier sympatický výkon, na skúsený tím HB to nestačilo. O štyri góly sa postaral S. Ondira

Highlighty zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze


VB FC si ani do tretice neporadil s Hofexom. Súboj minuloročných celkov 1. a 2. KNL ovládol Hofex od prvých minút. Svoj tím naštartoval gólom Z. Buček v štvrtej minúte zápasu. Tri minúty pred koncom prvého polčasu pridal gól aj S. Jakab. Na rozdiel jedného gólu znížil v druhom polčase O. Kuľbaga. Poistku v podobe ďalších troch gólov už ale VB FC stráviť nedokázal a odchádza tak bez bodu.

Highlighty zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze


Výsledky zápasov 1. kola skupiny A

Tabuľka tímov skupiny A


Skupina B


TJ Malá Ida čiernym koňom skupiny B? V zápase s Promet Trans prehrávali v ôsmej minúte 0:2. Vyzeralo to, akoby Malej Ide trvalo pár minút, kým pretavia prvky z veľkého futbalu do toho malého. Čo sa aj stalo. Obrat skóre sme videli v priebehu 10 minút. TJ Malá Ida pôsobila od 13. minúty uvoľneným dojmom a hrou bavili divákov. Synergia obrany a útoku fungovala bezchybne a nám už neostáva nič iné, ako sledovať cestu tohto potenciálne najväčšieho prekvapenia tejto sezóny. 

Highlighty zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze


IZO 4 zažilo neznámy trpký pocit prehry v prvom kole. IZO 4 sa postavilo proti celku Feyenoord. Z predošlých sezón vieme, že IZO svoje prvé zápasy v sezóne neprehráva. To je však minulosťou. Feyenoord do svojho súpera búšil od prvých minút. Odmena prišla v tretej minúte z nohy R. Kollára. V siedmej minúte zvýšil na 2:0 N. Gluchman. IZO 4 dokázalo vyrovnať stav stretnutia gólmi z ôsmej a 20. minúty. Feyenoord však ukázal výbornú pripravenosť a ďalšími ôsmymi gólmi doslova sfúkli IZO 4. Na ukazovateli skóre svietil na konci stretnutia stav 3:10.

Highlighty zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze


Rising Prospects sa po poliach Mondays Vikings prehnali ako stádo byvolov. Nováčik Mondays Viking pocítil kvalitu účastníka TOP Ligy v Prešove naplno. Po prvom polčase sa strany menili za priaznivého výsledku 3:1. Sily však Vikingom ubúdali, čo Rising Prospects vycítil a udrel všetkou silou. V druhom polčase vyťahovali Vikingovia loptu zo svojej brány osem krát. Aj napriek hrôzostrašnému výsledku ale ukázal Mondays Vikings dobrú obrannú činnosť. 

Highlighty zo zápasu si môžete pozrieť na tomto odkaze


Výsledky zápasov 1. kola skupiny B

Tabuľka tímov skupiny B








Fotogaléria z prvého kola sezóny 2023/2024

Fotogaléria z prvého kola sezóny 2023/2024 (Foto: Alexander Dufala)

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 3 28:9 9
2. VAK Vakatanka 3 19:6 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
5. TRN Turkon 2 14:8 3
6. BEA BEATHLETE FC 3 8:9 3
7. HOF Hofex 3 13:21 3
8. VSL VSL 3 6:16 3
9. FEY Feyenoord 3 8:19 0
10. PRM Promet Trans 3 6:36 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
3. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
4. ASG Richard Behún 6 Gólov
5. RIS Jakub Špišák 5 Gólov
6. TRN František Pavúk 5 Gólov
7. RIS Peter Blaško 5 Gólov