|
Alexander Dufala

Finále vyraďovacej fázy | Review + FOTO: Majstrom 1. KNL sa stala Vakatanka

KOŠ

Sláva víťazom, česť porazeným. Posledný hrací deň priniesol elektrizujúcu atmosféru. Vo finálovom zápase o to, kto nad hlavu zdvihne pohár víťaza najvyššej súťaže mala pevnejšie nervy Vakatanka.

Vyraďovacia fáza | O titul


Bar Linda s nepresvedčivým výkonom na záver sezóny

Túto sobotu sme videli ako prvý duel o tretie mieste, v ktorom proti sebe nastúpili Bar Linda a TL Servis. Obidva celky sa v prvých 20 minútach nevedeli presadiť. Šance sa kopili na obidvoch stranách ale chýbalo finálne zakončenie. To zmenil až v 22. minúte M. Kyjovský, keď sa ocitol sám pred bránou a pohodlne zakončil. O necelých 60 sekúnd padol do siete Bar Linda aj druhý gól z nohy R. Kalinku. Prvých 25 minút ukončil hvizd za stavu 2:0. Do druhého polčasu naskočil Bar Linda ako hurikán. Sériu troch šancí sa im však premeniť nepodarilo a v zvyšných minútach zápasu pôsobili odovzdaným dojmom. TL Servis spustil gólostroj a od 37. do 43. minúty zaznamenal štyri góly. Dva z týchto gólov šli na strelecký účet R. Kalinku, ktorý tak zahviezdil v súboji o tretie miesto hattrickom. Bar Linda sa tak musí uspokojiť s neslávne známym štvrtým miestom.

Bar Linda - TL Servis | 2:7 (0:2)

Góly: J. Kačmarík 2x - - R. Kalinka 3x, P. Oros, M. Kyjovský, R. Slicho, O. Tkáčik


O držiteľovi najcennejšej trofeje rozhodol rozstrel

Finálový duel na ktorý sme všetci čakali. Oslava malého futbalu v podaní tímov ASGuard a Vakatanka. Úvod stretnutia Vakatanka zaspala. ASGuard si vypracoval hneď niekoľko gólových šancí, ktoré ale zneškodnil výborne chytajúci S. Potočnák. Bola to práve Vakatanka, ktorá udrela ako prvá. V deviatej minúte obhodil brankára M. Kuruc a vedenie Vakatanky tak bolo na svete. ASGuard zo svojho náporu nepoľavoval a v 18. minúte prekonal obranu skvelým nábehom M. Sasák. V 21. minúte sa po rohovom kope postaral o vedenie Vakatanky A. Kuľha. Prvé dejstvo tak skončilo za stavu 1:2. ASGuard dostával svojho súpera do úzkych aj v druhom polčase. Mnohé šance však stroskotali na brankárovi alebo nepresnom zakončení. V 33. minúte sa predsa len podarilo ASGuardu zrovnať. O gól sa umiestnenou strelou postaral M. Gere. Góly mohli padnúť ešte na oboch stranách no nestalo sa a nasledoval tak penaltový rozstrel. V tom ukázala pevnejšie nervy Vakatanka a zosadzuje tak z trónu ASGuard. 

ASGuard - Vakatanka | 2:2 (1:2) - 8:9 po pen.

Góly: M. Sasák, M. Gere - - M. Kuruc, A. Kuľha

ŽK: V. Turek - - P. Terpaj 



Vyraďovacia fáza | O umiestnenie


Zlatolux po nevydarenej sezóne obsadil piatu priečku

Tím Zlatoluxu sa v zápase o piate miesto stretol s Promet Trans. Zlatolux ukončil základnú časť na poslednom postupovom mieste do vyraďovacej fázy. Vďaka tomu sa v prvom kole play - off stretli s velikánom ASGuard, ktorý im nič nedaroval a z bojov o titul ich vyradil. Zlatolux ale z minima vyťažil maximum. V semifinále o umiestnenie najprv zdolal Hofex (3:1). V tomto zápase sme videli znova odhodlanie Zlatoluxu skončiť na čo najlepšom mieste. Zlatolux tvoril hru a tlačil sa do brány. V šiestej minúte prišla prvá gólová radosť na strane Zlatoluxu. V 19. minúte sa presadil aj nebezpečný J. Takáč. Dvojgólové vedenie si ale Zlatolux dlho neužil. Už o minútu neskôr skorigoval stav prvého polčasu na 1:2 P. Dzurik. Druhý polčas skončil nerozhodne 1:1 a Zlatolux sa tak teší z výhry a celkového piateho miesta 1. KNL.

Promet Trans - Zlatolux | 2:3 (1:2)

Góly: P. Dzúrik, L. Spačil - - J. Takáč

ŽK: G. Viszlay


Výsledky zápasov play - off o titul



1. KNL | Baráž


V baráži sme videli dva duely o 11. hodine. O jeden duel sa postaral SK Geo a Legends. Po dvoch nevydarených zápasoch v baráži sa SK Geo nakoplo k dobrému výkonu a poráža Legends (7:5). SK Geo tak ukázal, že nebol iba do počtu a napravil si tak renomé. HB Žlčové kamene sa v ich poslednom zápase tejto sezóny postavil proti LUX FM. Zápas skončil v prospech HB Žlčové kamene (2:4), ktorý tak ukončil baráž s kladnou bilanciou 2-1. 


Výsledky zápasov v baráži o 1. KNL





Fotogaléria z finále vyraďovacej fázy

Fotogaléria z finále vyraďovacej fázy (Foto: Alexander Dufala)

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 3 28:9 9
2. VAK Vakatanka 3 19:6 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
5. TRN Turkon 2 14:8 3
6. BEA BEATHLETE FC 3 8:9 3
7. HOF Hofex 3 13:21 3
8. VSL VSL 3 6:16 3
9. FEY Feyenoord 3 8:19 0
10. PRM Promet Trans 3 6:36 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
3. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
4. ASG Richard Behún 6 Gólov
5. TRN František Pavúk 5 Gólov
6. RIS Peter Blaško 5 Gólov
7. RIS Jakub Špišák 5 Gólov