|
Alexander Dufala

Preview | Ôsmy hrací víkend: Preteky o vedúcu pozíciu pokračujú

KOŠ

Predposledné kolo základnej hracej časti uvidíme túto sobotu. V článku sa dozviete aké zápasy na nás čakajú.

Preview 1. KNL

Úvodný duel ôsmeho hracieho víkendu budú mať na starosti TL Servis a Promet Trans. Oba tímy nenašli v druhej polovici tejto sezóny optimálnu formu. Zo šiestich duelov si obaja odniesli šesť bodov, z ktorých tri si pripísali po kontumácii súpera. TL Servis je v tabuľke o dve miesta vyššie, no vzájomný duel týchto dvoch celkov dopadol lepšie pre Promet Trans (4:2). Podarí sa Prometu aj po druhý krát poraziť TL Servis? 

O desiatej hodine proti sebe nastúpia Zlatolux a ASGuard. Súboje medzi týmito dvoma výbermi boli v predchádzajúcej sezóne ozdobou prvej ligy. V prebiehajúcej sezóne sa však Zlatoluxu nedarí a v tabuľke sa nachádzajú na siedmej priečke. Aj napriek tomu by sme mali vidieť atraktívny duel. V predošlom meraní síl sme videli 11 gólov, keď ASGuard vyhral 7:4. Potrápi Zlatolux favorita a lídra 1. KNL? Ako ďalší je na programe zápas medzi Bar Linda a SK Geo. V tomto zápase je jasným favoritom Bar Linda. V jarnej časti sa im podarilo zdolať ASGuard a Vakatanku a vyšli tak na výslnie najvyššej súťaže. Momentálne im patrí tretia priečka so stratou siedmych bodov na druhú Vakatanku. Preteky o tretie miesto však budú viesť so štvrtým Feyenoordom, ktorý má o dva odohraté zápasy menej a od Bar Lindy ich delí jediný bod. Ak chce Bar Linda pomýšľať o umiestení v TOP trojke prvej ligy, zápas proti SK Geo musí byť povinná jazda. 

V poslednom zápase sa predstaví Hofex proti Feyenoordu. Formu majú tieto celky identickú. Z posledných piatich zápasov si obaja odniesli tri výhry a dve prehry. Feyenoord sa môže pochváliť druhou najlepšou obranou v tejto súťaži a tak to Hofex v útoku nebude mať vôbec jednoduché. Výhru zo vzájomného duelu z ôsmeho kola oslavoval Feyenoord po výhre 5:3.


Program zápasov 1. KNL

Tabuľka tímov 1. KNL


Preview 2. KNL

Druhá liga nám ako prvý duel ponúkne Chievo vs Vakatanka B. Druhý menovaný sa čím ďalej tým viac ponára do hlbín 2. KNL. Po sérii piatich prehier im patrí ôsme miesto a v ich ďalšom zápase natrafia na piate Chievo. Prvé stretnutie týchto dvoch tímov bolo vyrovnané. Rozhodovalo sa až v 48. minúte, kedy sa o výhru Chieva postaral I. Volčko. Zaboduje Vakatanka B po dlhšom čase naplno alebo si body uchmatne znova Chievo? 

Ako druhý v poradí uvidíme zápas medzi Legends a HB Žlčové kamene. Priamy súboj o druhé miesto sľubuje pekný a zaujímavý malý futbal. Papierové predpoklady mierne nadržiavajú celku HB, nakoľko z posledných piatich zápasov pozbierali deväť bodov. Na druhej strane Legends uspel z posledných piatich zápasov iba dva krát. Tri body zo vzájomného merania síl šli na stranu Legends po výhre 3:2. 

O 11:00 budeme mať možnosť sledovať stretnutie medzi Antis a Team KVP. V súboji dvoch posledných celkov druhej ligy je mierne favorizovaný Antis. V predošlom zápase si odniesli bod po remíze s Coma a na svojom konte majú 10 bodov. Team KVP sa v predošlom kole tešil z prvej výhry v tomto ročníku, keď porazil Palmdale. Tieto dva tímy sa proti sebe postavili v desiatom kole a plný počet bodov si vtedy zapísal Antis po výhre 6:3. 

Predposledný zápas zaobstará VB FC a Palmdale. Medzi týmito tabuľkovými susedmi je priepastný deväť bodový rozdiel. Palmdale sa dvomi prehrami pripravil o postavenie medzi elitnou trojkou druhej ligy, no stále majú šancu sa do nej znova dostať. Do konca základnej časti im ostáva odohrať tri zápasy a na tretie HB Žlčové kamene strácajú iba tri body. Ako tento zápas dopadne zistíme v sobotu o 12:30. V piatom a zároveň poslednom zápase proti sebe uvidíme LUX FM a Coma. LUX FM klope na brány postupových priečok po predošlých skvelých výkonoch. Päť výhier ich vystrelilo na štvrtú priečku a v zápase proti Coma sa od nich neočakáva nič iné ako tri body. Coma je však húževnatý súper, ktorý vie favoritovi pekne zavariť. Predchádzajúci duel medzi LUX FM a Coma skončil v prospech LUX FM (7:5). 


Program zápasov 2. KNL

Tabuľka tímov 2. KNL

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 5 31:15 13
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 4 24:17 9
4. HOF Hofex 5 24:31 6
5. BEA BEATHLETE FC 5 14:17 6
6. PRM Promet Trans 5 19:44 6
7. TRN Turkon 4 20:16 4
8. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
9. FEY Feyenoord 4 19:22 3
10. VSL VSL 5 12:33 3

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 10 Gólov
2. VAK Adam Kuľha 8 Gólov
3. HBŽ Dominik Sitar 8 Gólov
4. HOF Marko Seman 7 Gólov
5. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
6. FEY Patrik Hornak 6 Gólov
7. ASG Richard Behún 6 Gólov