|
Alexander Dufala

Siedmy hrací víkend | Review: V túto sobotu sa o zábavu postarala druhá liga

KOŠ

V tomto hracom kole sa v najvyššej súťaži odohral iba jeden zápas. O program sa tak starali tímy druhej ligy. To, že sa bolo na čo pozerať zistíte v tomto článku.

1. KNL - 06.05.2023 - 16. kolo


Bar Linda na koni

V prvom a jedinom zápase prvej ligy sa túto sobotu proti sebe postavil Promet Trans a Bar Linda. Zo štartovacej čiary vybehol lepšie tím Bar Linda. V tretej minúte otvoril skóre J. Beliš, ktorý pridal aj druhý gól o päť minút neskôr. V 11. minúte sa o slovo prihlásil aj Š. Jánošik z radov Promet Trans. Svojim gólom znížil na 1:2. Vyrovnávajúci gól priniesla 13. minúta, ktorý si na svoje konto pripísal L. Malík. Už dvojgólový J. Beliš bol však ako utrhnutý z reťaze a v 16. minúte dokonal hattrick. V prvom polčase sme videli ešte jeden presný zásah, o ktorý sa postaral V. Beliš. Prvé dejstvo sa tak ukončilo za stavu 2:4. Pohodlný trojgólový náskok si Bar Linda zabezpečila s prispením O. Vágnera v 27. minúte. Do finálneho hvizdu sme videli osem gólov. Promet Transu sa podarilo skórovať štyri krát, no Bar Linda odpovedala rovnakou porciou gólov. Bar Linda sa tak dostala na tretie miesto 1. KNL, no v tesnom závese je Feyenoord, ktorý má navyše o dva odohraté zápasy menej. 

Promet Trans - Bar Linda | 6:9 (2:4)

Góly: P. Dzurik 3x, G. Viszlay, Š. Jánošik, L. Malík - - J. Beliš 4x, D. Rohaľ 2x, O. Vágner, G. Bohunicky, V. Beliš


Zápas medzi Zlatolux a Vakatanka sa neodohral. Vakatanka si pripisuje tri body za kontumáciu svojho súpera. 


Výsledky zápasov 1. KNL

Tabuľka tímov 1. KNL


2. KNL - 06.05.2023 - 20. kolo


Ojedinelý výsledok stretnutia

V zápase Coma vs Antis sme boli svedkami remízy. Aj keď sa to nemusí zdať, remízový stav je v druhej lige raritou. Naposledy sme deľbu bodov videli v deviatom kole. V tomto zápase však mala Coma našliapnuté k ďalšiemu víťazstvu. V prvej minúte sa do štatistík ako prvý zapísal R. Šalapa. Na svoj druhý gólový zápis čakal R. Šalapa desať minút. V 14. minúte sa podarilo  skórovať aj R. Karaffovi, ktorý znižoval na 2:1. Rozdiel jedného gólu trval štyri minúty. Do siete Antisu skóroval znova R. Šalapa. Druhé dejstvo na gól dlho nečakalo. V 26. minúte zvyšoval na 4:1 L. Ignacz. Antis sa od tohto momentu do súpera zahryzol a v 28. minúte zužitkoval útočné snaženie M. Šoltis. Hrdinom Antisu bol L. Žondor, ktorý dvoma gólmi rozhodol o tom, že body sa v tomto zápase budú deliť. 

Coma - Antis | 4:4 (3:1) 

Góly: R. Šalapa 3x, L. Ignacz - - L. Žondor 2x, M. Šoltis, R. Karaffa


IZO stále potvrdzuje svoju dominanciu v druhej lige

V ďalšom stretnutí sa proti sebe postavili IZO 4 a Chievo. Súboj medzi prvými dvoma celkami tejto súťaže skončil v prospech IZO 4. Aj keď celku IZO už prvenstvo nemôže nikto odobrať, poľavenie sa z ich strany neočakáva. To na svojej koži pocítilo aj Chievo. Už v prvom polčase sa dalo povedať, že je rozhodnuté. IZO nastrieľalo svojmu súperovi v prvých 25. minútach štyri góly. Do svojej svätyne nepustil brankár IZO 4 ani jeden kúsok. Ofenzívne divadlo v podaní IZO pokračovalo aj v druhom dejstve. V priebehu troch minút nastrieľal P. Hutník, najlepší strelec celku IZO tri góly. Stav zápasu bol 7:0. Čestný gól sa podarilo streliť I. Volčkovi v 40. minúte. Oba celky si pripísali ešte po jednom góle a tak sa IZO znovu raduje z víťazstva. 

IZO 4 - Chievo | 8:2 (4:0)

Góly: P. Hutník 6x, J. Kačmarik, M. Marinčak - - P. Sinčák, I. Volčko


HB Žlčové kamene to dokázali aj bez svojho najlepšieho strelca

Do zápasu HB Žlčové kamene vs VB FC nenastúpil S. Ondira, najlepší strelec druhej ligy. HB aj napriek tomu ukázalo, že ich útok nestojí na jednom strelcovi. V zápase nastrieľali 11 gólov. O šesť z týchto gólov sa postarali M. Stankovič a R. Kolesar. Medzi strelcov sa za HB zapísali aj D. Sitar, M. Koneval a P. Živčak. V prvom polčase sa podarilo celku HB vsietiť pol tucet gólov. VB dokázalo odpovedať iba troma gólmi a tak sa išlo do kabín za stavu 6:3. Druhá 25 minútovka priniesla ďalších sedem gólov. Päť krát sa lopta ocitla v sieti VB FC a tak sa celky lúčili za stavu 11:5. HB poskočilo na tretie miesto v tabuľke.

HB Žlčové kamene - VB FC | 11:5 (6:3)

Góly: M. Stankovič 3x, R. Kolesar 3x, D. Sitar 2x, M. Koneval 2x, P. Živčak - - K. Kovacs 2x, P. Haluščak, D. Kolarčik, J. Kakalejčik


Nepochopiteľný skrat Palmdale

V ďalšom zápase proti sebe nastúpili Palmdale a LUX FM. Palmdale nastupoval do tohto zápasu ako tretí celok 2. KNL. LUX vzbudzoval rešpekt, nakoľko porazil všetky tímy z najlepšej šestky a do albumu im už chýbal iba Palmdale. V okresanej zostave sa však tímu Palmdale nepodarilo naplniť očakávania tohto zápasu. Útok Palmdale bol bezmocný a naopak obrana kapitulovala až 15 krát. O 10 gólov LUX FM sa postaralo duo D. Ondrej a T. Chripák. Palmdale sa tak po prehre 0:15 prepadol až na šiestu priečku. 

Palmdale - LUX FM | 0:15 (0:8)

Góly: D. Ondrej 7x, T. Chripák 3x, M. Urbanec 2x, M. Hopčák 2x, P. Kaliňák


Legends s plným bodovým zápisom

Posledný duel priniesli celky Vakatanka B a Legends. Vakatanka potrebovala výhru ako soľ. Negatívna zápasová šnúra sa u Vakatanky natiahla na štyri zápasy, ktorá ich stiahla do druhej polovice tabuľky. V zápase proti Legends to však mali znova veľmi náročné. Už v 19. minúte prehrávala Vakatanka 0:3. Expresne rýchlym kontaktným gólom sa však prezentoval M. Nevelos, ktorý tak znížil na 1:3. V prvom polčase sa však už Vakatanke skórovať nepodarilo a zo svojej brány vyťahovali loptu ešte dva krát. V druhom dejstve sme videli sólo predstavenie v podaní T. Zajaca. Štyrmi presnými zásahmi sa spomínaný strelec odvďačil svojmu tímu a zabezpečil tak tri body. 

Vakatanka B - Legends | 4:10 (1:5)

Góly: M. Nevelos 2x, I. Čík - - T. Zajac 5x, V. Lukáč 3x, M. Gordoň, P. Andrejco


Výsledky zápasov 2. KNL

Tabuľka tímov 2. KNL

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 5 31:15 13
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 4 24:17 9
4. HOF Hofex 5 24:31 6
5. BEA BEATHLETE FC 5 14:17 6
6. PRM Promet Trans 5 19:44 6
7. TRN Turkon 4 20:16 4
8. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
9. FEY Feyenoord 4 19:22 3
10. VSL VSL 5 12:33 3

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 10 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 8 Gólov
3. VAK Adam Kuľha 8 Gólov
4. HOF Marko Seman 7 Gólov
5. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
6. ASG Richard Behún 6 Gólov
7. FEY Patrik Hornak 6 Gólov