|
Alexander Dufala

Preview | siedmy hrací víkend prinesie súboje o dôležité body

KOŠ

Pred nami sú posledné tri kolá základnej hracej časti. Tímy už pomýšľajú na vyraďovaciu fázu a táto sobota môže rozlúsknuť postavenie celkov v tabuľke.

Preview 1. KNL

Úvodný duel bude patriť celkom SK Geo a Hofex. Z pohľadu postavenia v tabuľke je Hofex kvalitnejším tímom. Zo 14. zápasov bodovali sedem krát na plno a rovnaký je aj počet prehier. V posledných troch zápasoch našli svoju dávno stratenú formu. Sk Geo na opačnej strane nepatrí medzi popredné celky, no v najmenej očakávanej chvíli vie udrieť. Dôkazom je aj výhra nad Zlatoluxom z 11. kola keď SK Geo vyhralo 8:7. Naposledy, keď sa tieto celky stretli tvárou v tvár z toho bol napínavý duel. SK Geo vtedy ovládlo prvý polčas, no Hofexu sa podaril obrat (5:4). Zrodí sa z tohto zápasu štvrtá výhra SK Geo? 

Ďalší z veľmi atraktívnych duelov sa odohrá o desiatej hodine medzi ASGuard a Feyenoord. Oba tímy svojim futbalovým umom bavia divákov počas celej sezóny. ASGuard drží v prvej lige korunu, žezlo a jablko. Feyenoordu patrí tretie miesto s desať bodovým mankom na ASGuard. Treba však poznamenať, že Feyenoord odohral o dva zápasy menej. Predošlý vzájomný duel medzi ASGuardom a Feyenoordom bol mimoriadne vyrovnaný a víťaza určil jeden presnejší zásah ASGuardu (5:4). Nabitý program 16. kola prvej ligy doplní aj zápas medzi Zlatolux a Vakatanka. V posledných dvoch kolách sme videli od Zlatoluxu rozvážny malý futbal. V rozhodujúcich chvíľach dokázali zachovať chladnú hlavu a to prinieslo vytúžené ovocie. Vakatanka si takmer počas celej sezóny svojou konzistentnosťou udržiava druhú priečku najvyššej súťaže. V predošlom kole bola Vakatanka veľmi blízko zdolaniu ich najväčšieho soka ASGuardu, no chýbala povestná šťastena a obaja sa museli uspokojiť s jedným bodom. Bude Vakatanka v tomto zápase úspešná a stiahne tak päťbodový náskok ASGuardu?

O posledný duel sa postará Promet Trans a Bar Linda. Prvý menovaný bral z posledných piatich zápasov iba šesť bodov. V úvode sezóny sme od tohto družstva videli skvelé výkony. Pred vyraďovacou fázou sa im však nedarí a patrí im až siedme miesto. Ich oponent Bar Linda doposiaľ nazbieral 25 bodov, za čo si vyslúžili štvrté miesto. Aj v tomto prípade bol vzájomný duel napínavý až do konca a o tri body sa pre Bar Lindu vtedy postaral D. Rohaľ

Program zápasov 1. KNL

Tabuľka tímov 1. KNL


Preview 2. KNL

Coma a Antis. To budú aktéri prvého zápasu druhej ligy. Súboj deviateho a desiateho celku zaháji úvodný hvizd o 9:00. Coma sa v posledných dvoch kolách dokázala presadiť proti poslednému Team KVP a Vakatanke B. Antis sa z posledných piatich zápasov tešil z plného bodového zápisu iba raz. Duel medzi týmito dvoma mužstvami z piateho kola ovládla Vakatanka B (10:3). Podarí sa Vakatanke naskočiť na víťaznú vlnu práve proti Antisu? 

V ďalšom zápase sa proti sebe postavia IZO 4 a Chievo. IZO už v predošlom kole oslavovalo titul druhej ligy po výhre nad Legends (2:1). Chievo však má stále o čo hrať. V tabuľke im patrí druhá priečka so ziskom 31 bodov. V tesnom závese je Palmdale a HB Žlčové kamene, ktoré nazbierali rovnaký počet bodov. Zápas medzi IZO 4 a Chievom skončil víťazstvom IZO 4 (7:4). Ako tretí je na programe stretnutie medzi HB Žlčové kamene a VB FC. Ako už bolo spomenuté, HB v tabuľke prenasleduje Chievo a Palmdale. Žlčové kamene sú spomedzi všetkých tímov druhý najnebezpečnejší celok z hľadiska strelených gólov. V 16. zápasoch sa im podarilo nastrieľať 118 gólov, čo predstavuje približne sedem gólov na zápas. Rešpekt srší aj z ich najlepšieho strelca S. Ondiru, ktorý loptu zasunul do siete 41 - krát. Podarí sa VB FC eliminovať útočné chúťky S. Ondiru?

Interesantný duel uvidíme aj o 12:30. Proti sebe nastúpia Palmdale a LUX FM. Kto sleduje košickú novú ligu v malom futbale vie, že LUX FM je v posledných zápasoch neomylný. Dokázali poraziť takmer všetky tímy z TOP 6. Do zbierky im chýba už iba Palmdale, proti ktorému si to rozdajú práve v najbližšom kole. Palmdale si ustlal na treťom mieste 2. KNL. V predošlom kole im však škrt cez rozpočet spravil posledný Team KVP. Vzájomný zápas skončil nerozhodne 2:2. V záverečnom zápase vyzve trápiaca sa Vakatanka B Legends. V tabuľke sa pri Vakatanke B posledných päť kôl červenalo. Úpadok formy spôsobil, že tento celok sa z popredných priečok prepadol až na ôsmu pozíciu. Legends ešte stále bojuje o play - off, nakoľko má v druhej lige najmenej odohratých zápasov a na druhé Chievo stráca iba tri body. Vakatanka B brala z prvého merania síl proti Legends tri body za výhru 5:2. 

Program zápasov 2. KNL

Tabuľka tímov 2. KNL

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 5 31:15 13
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 4 24:17 9
4. HOF Hofex 5 24:31 6
5. BEA BEATHLETE FC 5 14:17 6
6. PRM Promet Trans 5 19:44 6
7. TRN Turkon 4 20:16 4
8. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
9. FEY Feyenoord 4 19:22 3
10. VSL VSL 5 12:33 3

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 10 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 8 Gólov
3. VAK Adam Kuľha 8 Gólov
4. HOF Marko Seman 7 Gólov
5. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
6. ASG Richard Behún 6 Gólov
7. FEY Patrik Hornak 6 Gólov