|
Alexander Dufala

Šiesty hrací víkend | Review: Očakávania splnené, veľký trhák skončil nerozhodne

KOŠ

Ďalší hrací víkend priniesol dlho očakávaný zápas. V druhej lige kartami mieša celok LUX FM. Team KVP sa teší z prvých troch bodov. V tomto článku sa dozviete ako skončili zápasy šiesteho hracieho víkendu.

1. KNL - 29.04.2023 - 15. kolo


Zlatolux ako vymenený

V 15. kole sme ako prvý videli duel medzi TL Servis a Zlatolux. Prvý menovaný si na ramenách niesol veľké bremeno. V predošlých troch zápasoch prehral a prípadná štvrtá prehra by pre nich znamenala veľký úder. To sa aj stalo. TL Servis trávil viac času na polovici svojho súpera vďaka vysokému postaveniu brankára, ktorý kombinoval spoločne s útočníkmi. Zlatolux perfektne zatváral priestory a tak svojmu súperovi znemožňoval dostať sa do vyloženej gólovej príležitosti. V prvom polčase sme videli šesť gólov. Dva padli do siete Zlatoluxu, štyri do siete TL Servisu. Druhá 25 minútovka začala lepšie pre hráčov Zlatoluxu. V 30. minúte sa presadil T. Mroč a stav zápasu tak ukazoval 5:2 v prospech Zlatoluxu. Šiestym gólom položil M. Stankovič TL Servis na kolená. Pre spomínaného strelca to bol zároveň tretí gól v zápase. Zlatolux vyhráva nad TL Servis a posúva sa na šiestu priečku prvej ligy. 

TL Servis - Zlatolux | 5:8 (2:4)

Góly: M. Knapčok 3x, M. Kyjovský, O. Tkáčik - - M. Stankovič 3x, T. Mroč 2x, J. Hudák, J. Takáč, N. Kompuš


Reklama na malý futbal

Zápas ako z ligy majstrov malého futbalu predviedli celky Vakatanka a ASGuard. Prvé dva tímy najvyššej súťaže ukázali, že malý futbal hrať vedia. Vakatanka šla do vedenia už v druhej minúte zásluhou S. Fiľaka. Tento stav trval iba štyri minúty. V šiestej minúte otvoril gólový účet ASGuardu M. Gere. V deviatej minúte zahral ASGuard ukážkový roh s výstavným zakončením A. Bardetskyi, ktorého volej z prvej zdvihol divákov zo sedadiel. V prvom polčase bol ASGuard herne lepší, no Vakatanka držala krok. Prvé dejstvo sa skončilo za stavu 3:3. Začiatok druhého polčasu patril ASGuardu. V 26. minúte sfinalizoval hattrick M. Gere a ASGuard tak už tretí krát v zápase viedol. Zvyšok zápasu sa niesol v rovnakom znamení. ASGuardu sa podarilo prevážiť misky na svoju stranu, no hneď v zapätí gólom kontrovala aj Vakatanka. V závere zápasu mohla Vakatanka zasadiť posledný úder hneď dva krát, no brankár ASGuardu svoj tím podržal. 

Vakatanka - ASGuard | 7:7 (3:3)

Góly: P. Terpaj 4x, A. Kuľha, L. Kolcun, S. Fiľak - - M. Gere 3x, A. Bardetskyi 3x, F. Kis

ŽK: A. Kuľha


Forma Hofexu sa začína zelenať

Tretí v poradí bol na programe zápas medzi Hofex a Promet Trans. Ako prvý sa do štatistík v druhej minúte zapísal L. Spačil z radov Promet Trans. Vyrovnanie zariadil o pár sekúnd neskôr D. Fábry. V štvrtej a ôsmej minúte odskočil Hofex na rozdiel dvoch gólov zásluhou A. Pástora a D. Fábryho, pre ktorého to bol už druhý presný zásah v tomto zápase. Tempo tohto zápasu určoval Hofex. Promet Trans sa síce do šancí dostával, no v rozhodujúcich chvíľach nevedeli zachovať chladnú hlavu. Klaksón ukončil prvých 25 minút za stavu 6:2. Druhé dejstvo bolo z hľadiska gólov vyrovnaný. Oba tímy si pripísali tri góly a tak si Hofex z tohto duelu odnáša plný bodový zápis. Pre Hofex je to zároveň tretia výhra v rade. 

Hofex - Promet Trans | 9:5 (6:2) 

Góly: D. Fábry 3x, A. Pástor 2x, L. Poprocký 2x, P. Hric, Z. Buček - - G. Viszlay 2x, T. Kandráč, P. Dzurik, L. Spačil


Feyenoord s čistým kontom

V poslednom zápase sa proti sebe postavili Feyenoord a SK Geo. Už v piatej minúte poslal Feyenoord do vedenie najlepší strelec 1. KNL J. Havrila. O tri minúty neskôr priložil ruku k dielu P. Ivančo. SK Geo hralo v prvých 25. minútach vyrovnaný futbal, no gól sa im streliť nepodarilo. Polčas skončil za stavu 2:0. S výmenou strán prišlo aj väčšie sebavedomie hráčov Feyenoordu. Siedmymi gólmi spláchli všetky vyhliadky tímu SK Geo na zisk bodu. Feyenoord si udržal čisté konto a zotrváva na treťom mieste v tabuľke. 

Feyenoord - SK Geo | 9:0 (2:0) 

Góly: P. Ivančo 2x, J. Havrila 2x, F. Korček 2x, J. Repík, N. Gluchman, R. Kollár 


Výsledky zápasov 1. KNL

Tabuľka tímov 1. KNL


2. KNL - 29.04.2023 - 19. kolo


HB Žlčové kamene padli za obeť rozbehnutému LUX FM

V úvodnom zápase 19. kola sa proti sebe o deviatej hodine postavili LUX FM a HB Žlčové kamene. LUX FM vyzerá v tejto fáze sezóny veľmi solídne, čo potvrdil aj proti Žlčovým kameňom. Hneď v prvej minúte rozvlnil sieť M. Urbanec z tímu LUX FM. V 13. a 15. minúte sa znova tešili hráči LUX FM po góloch M. Hopčáka a D. Ondreja. Odpoveď prišla v 16. minúte z nohy najlepšieho strelca druhej ligy S. Ondiru, pre ktorého to bol už 39. gól v sezóne. LUX FM však hráčov HB Žlčových kameňov v rozmachu zastavilo tromi gólmi v priebehu piatich minút. Výsledková tabuľa ukazovala po 25. minútach stav 6:2. S. Ondira znova úradoval v 27. a 36. minúte a stiahol tak štvorgólový náskok opozičného tímu. Poistku v 42. a 45. zariadili M. Urbanec a D. Ondrej. LUX FM sa stáva víťazom tohto zápasu a posúva sa na piate miesto 2. KNL. 

LUX FM - HB Žlčové kamene | 8:5 (6:2)

Góly: D. Ondrej 4x, M. Urbanec 3x, M. Hopčák - - S. Ondira 3x, M. Uveges, R. Kolesar


Vakatanka B v obrovských problémoch

O 10:00 sme videli duel medzi VB FC a Vakatankou B. Béčko Vakatanky patrilo v úvode sezóny medzi najlepšie celky druhej ligy. Zimná prestávka im však neprospela a z posledných siedmych zápasov dokázala zvíťaziť iba proti poslednému Team KVP. V tomto zápase sme na gól dlho nečakali. V druhej minúte sa presadil J. Eged, ktorý tak poslal Vakatanku do vedenia. V prvom dejstve sa však tímu VB FC podarilo stav zápasu otočiť. Strany sa vymenili za stavu 3:2. Druhý polčas už mal jednoznačnejší priebeh. VB FC nastrieľala svojmu súperovi ešte päť gólov a do svojej brány pustili iba dva. Hattrickom sa prezentovalo duo Ľ. Sapola a K. Kovács

VB FC - Vakatanka B | 8:4 (3:2)

Góly: Ľ. Sapola 3x, K. Kovács 3x, F. Adegbite 2x - - J. Eged 2x, D. Olajoš


IZO 4 si v napínavom dueli poradilo s Legends 

Zápas o 11:00 medzi Legends a IZO 4 nepriniesol veľa gólov. Presnejšie sme ich videli iba tri. Obidva tímy sa sústredili hlavne na obranu a tak sme šance videli iba sporadicky. V deviatej minúte strelil prvý a zároveň jediný gól v prvom dejstve J. Kačmarik z tímu IZO 4. V 27. minúte sa ku slovu dostalo aj Legends a tak bolo zrovnané na 1:1. Desať minút pred koncom zápasu spečatil osud tohto stretnutia P. Hutník, ktorý tak zariadil výhru IZO 4. Legends sa po druhej prehre v rade prepadáva na šiestu pozíciu v tabuľke. 

Legends - IZO 4 | 1:2 (0:1)

Góly: J. Kačmarik, P. Hutník 

ŽK: M. Marinčák, P. Hutník, M. Ondruš


Antisu päť gólov nestačilo

Antis sa v 19. kole stretol s Palmdale. O prvé tri góly sa postaralo Palmdale. V 13. minúte si gól na 1:3 pripísal R. Karaffa. Po 25. minútach hrania svietil na tabuli výsledok 2:4. V 29. minúte sa Antis priblížil na rozdiel jediného gólu. Pamdale však kopol do vrtule a v priebehu ôsmych minút skórovali štyri krát. Minúta s poradovým číslom 41 priniesla rýchle dva góly po presných zásahoch R. Karaffu a P. Snopka. Antisu sa však nepodarilo využiť momentum. Na konečných 5:9 upravoval v 49. minúte P. Škorec. 

Antis - Palmdale | 5:9 (2:4)

Góly: R. Karaffa 3x, D. Varga, P. Snopko - - G. Bohunicky 2x, M. Hromnik 2x, P. Škorec 2x, K. Asante Afari


Coma s rekordným počtom gólov

V poslednom zápase sme videli zápas medzi Coma a Team KVP. Coma v tomto stretnutí nastrieľala celkovo desať gólov, čo je zároveň ich sezónne maximum. O sedem gólov sa postarali dvaja najlepší kanonieri tímu Coma L. Seman a R. Šalapa. Dva presné zásahy si pripísal aj M. Seman. Do štatistík sa z Teamu KVP zapísali L. Škovrán a R. Ondriš. 

Team KVP - Coma | 2:10 (2:3)

Góly: L. Škovrán, R. Ondriš - - L. Seman 4x, R. Šalapa 3x, M. Seman 2x, L. Ignacz



V dohrávke 17. kola sme videli duel medzi Team KVP a Palmdale. Nervóznym dojmom pôsobil práve Palmdale, ktorý nakoniec na svoju nervozitu aj doplatil. Posledný celok Team KVP prekvapivo vyhráva a pripisuje si prvé tri body do tabuľky v tejto sezóne. 

Palmdale - Team KVP | 8:9 (5:5)

Góly: K. Asante Afari 2x, M. Hromnik 2x, G. Bohunicky, P. Škorec - - R. Ondriš 4x, M. Gábor 2x, L. Takáč, L. Škovrán, E. Csillag


Výsledky zápasov 2. KNL

Tabuľka tímov 2. KNL

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 5 31:15 13
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 4 24:17 9
4. HOF Hofex 5 24:31 6
5. BEA BEATHLETE FC 5 14:17 6
6. PRM Promet Trans 5 19:44 6
7. TRN Turkon 4 20:16 4
8. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
9. FEY Feyenoord 4 19:22 3
10. VSL VSL 5 12:33 3

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 10 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 8 Gólov
3. VAK Adam Kuľha 8 Gólov
4. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
5. HOF Marko Seman 7 Gólov
6. ASG Richard Behún 6 Gólov
7. FEY Patrik Hornak 6 Gólov