|
Alexander Dufala

Piaty hrací víkend | Review: Kanonáda Vakatanky, LUX FM bojuje o play - off

KOŠ

V sobotu sa odohralo ďalšie kolo prvej a druhej ligy. V najvyššej súťaži je zloženie tímov ktoré si zahrajú play - off takmer isté. V druhej lige sa o elitnú trojku hlási až trojica adeptov. V článku sa dozviete ako dopadli zápasy piateho hracieho víkendu.

1. KNL - 22.04.2023 - 14. kolo


Zlatolux tretiu prehru v rade nedovolil

V 14. kole si Zlatolux zmeral sily s výberom Bar Linda. Po predchádzajúcich dvoch prehrách si Zlatolux vstúpil do svedomia. Na útočnej polovici hral s rozumom a naopak v obrane zodpovedne. O prvý zásah stretnutia sa v tretej minúte postaral O. Vágner, ktorý poslal Bar Lindu do vedenia. V 10. minúte nakopol Zlatolux presným zásahom N. Kompuš, ktorého doplnil o minútu neskôr T. Mroč. V 14. minúte si gólovú radosť zopakoval znova T. Mroč. V samom závere prvého polčasu znižoval na 3:2 V. Beliš. V druhom polčase sa ako prvý k slovu dostal J. Sakáč za tím Bar Linda, ktorý tak vyrovnal na 3:3. Zlatolux sa však s remízovým výsledkom neuspokojil a do konca zápasu strelil ešte tri góly, ktoré znamenajú výhru 6:3 v prospech Zlatoluxu.

Zlatolux - Bar Linda | 6:3 (3:2)

Góly: T. Mroč 3x, N. Kompuš 2x - - J. Sakáč, O. Vágner, V. Beliš

ŽK: T. Leško


ASGuard predposlednému tímu SK Geo nedal šancu

Už v úvode zápasu bolo jasné, kto bude diktovať tempo hry. ASGuard trávil väčšinu času v útočných pozíciách. Naopak SK Geo čakalo na chybu svojho súpera. ASGuard vsadil na hru s vysokým postavením svojho brankára, ktorý dopĺňal útok. Tento štýl hry otváral možnosť skórovania do prázdnej brány, no hráčom SK Geo chýbala potrebná presnosť. V prvom polčase sa SK Geo presadilo iba raz, ASGuard loptu do brány zasunul tri krát. V druhom polčase sme videli jednoznačnejší priebeh. Hattrick zavŕšili A. Bardetskyi a R. Behún, ktorí tak dopomohli ASGuardu k výhre 10:3. 

ASGuard - SK Geo | 10:3 (3:1)

Góly: A. Bardetskyi 3x, R. Behún 3x, J. Kerpčar, M. Sasák, M. Pach, J. Olajoš - - M. Gido, T. Labič, Š. Rusnák


V napínavom a dôležitom zápase víťazný Feyenoord

O 12:30 sme videli duel medzi Promet Trans a Feyenoord. Súboj tabuľkových susedov priniesol veľa emócií. Prvé dva góly v zápase sa podarilo streliť Feyenoordu zásluhou R. Kollára a G. Gluchmana. V 14. minúte sa  P. Dzurikovi podarilo znížiť stav zápasu na 1:2. Do druhého polčasu vstupoval Feyenoord s dvojgólovým vedením. Dva rýchle údery prišli v 28. a 29. minúte z kopačiek G. Viszlaya a P. Dzurika, ktoré znamenali vyrovnanie. Minútu pred koncom stretnutia to vyzeralo že si oba tábory pripíšu po jednom bode. Všetko zmenil v 49. minúte F. Korček, ktorý presným zásahom zarmútil všetkých hráčov aj fanúšikov Promet Transu. 

Promet Trans - Feyenoord | 4:5 (1:3) 

Góly: P. Dzurik 2x, J. Smorada, G. Viszlay - - V. Fiala, G. Gluchman, J. Havrila, R. Kollár, F. Korček


Vakatanka s dvojciferným počtom gólov

Posledný zápas sa odohral medzi Vakatankou a TL Servisom. Hráči Vakatanky si už v prvom polčase vytvárali veľa gólových šancí, z ktorých lopta v sieti skončila štyri krát. V druhom polčase si Vakatanka verila ešte viac a súperovi uštedrila ďalších 15 gólov. Štyrmi gólmi v zápase sa prezentoval M. Kuruc, trojgólový zápis si do svojich štatistík pripísali P. Terpaj a S. Bačo. Vakatanka tak aj naďalej živí šancu na vedúce postavenie v prvej lige. 

Vakatanka - TL Servis | 15:0 (4:0)

Góly: M. Kuruc 4x, P. Terpaj 3x, S. Bačo 3x, A. Kuľha 2x, I. Čík 2x, S. Fiľak


Zápas Getfitbro vs Hofex sa skončil kontumáciou Getfitbro. 


Výsledky zápasov 1. KNL

Tabuľka tímov 1. KNL


2. KNL - 22.04.2023 - 18. kolo


Vakatanka B s upadajúcou formou

Súboj medzi Coma a Vakatankou B sme mali možnosť sledovať o 10:00. Coma bol jedným z dvoch celkov, ktoré ešte v jarnej časti nebodovali. Papierové predpoklady tak aj napriek nie ideálnej forme favorizovali Vakatanku B. V zápase sme videli iba tri góly. Všetky padli až v druhom dejstve. Skóre otvoril v 36. minúte L. Seman. O deväť minút neskôr pridal druhý gól M. Seman a tak mala Coma päť minút pred záverečnou sirénou náskok dvoch gólov. V 46. minúte sa podarilo Vakatanke B streliť gól, no vyrovnanie sa nekonalo. Coma si po dlhšom období sucha pripisuje tri body do tabuľky. 

Coma - Vakatanka B | 2:1 (0:0)

Góly: L. Seman, M. Seman - - 

ŽK: L. Rudi


Nezastaviteľný LUX FM porazil Legends

Prísľub pekného a útočného malého futbalu so sebou niesol zápas medzi LUX FM a Legends. Čo sa aj vyplnilo. LUX FM po nie veľmi zdarnom úvode do sezóny predvádza skvelé výkony a tabuľkou sa doslova prediera smerom nahor. Už od úvodu stretnutia sa hral útočný futbal, ktorý ovocie priniesol v tretej a ôsmej minúte. Dva krát sa presadil P. Kaliňák z radov LUX FM. V 10. minúte vsietil kontaktný gól T. Zajac. LUX FM však rozbiehajúce sa Legends schladil štyrmi gólmi v rade. Strany sa menili za stavu 6:1. V druhej 25 minútovke sme dokopy videli 10 gólov. LUX FM dokázal skórovať štyri krát. Legends bol v druhom polčase o dva góly lepším tímom. Päťgólové manko z prvého polčasu však Legends zmazať nedokázal a tak si LUX FM pripisuje na svoje konto štvrtú výhru v rade. 

LUX FM - Legends | 10:7 (6:1)

Góly: D. Ondrej 4x, T. Chripák 3x, P. Kaliňák 2x, M. Hopčak - - T. Zajac 7x


HB Žlčové kamene nestačil na Palmdale

O 13:30 na seba narazili HB Žlčové kamene a Palmdale. Pre Palmdale sa duel začal lepšie. V ôsmej minúte viedol 1:0. V deviatej a 15. minúte ukázal svoje majstrovstvo M. Uveges, ktorý poslal HB do vedenia. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú, rovnako ako aj výsledok stretnutia. V záverečných minútach znova otočili skóre P. Szabó a G. Bohunicky. V druhom dejstve sa hralo opatrnejšie. Oba tábory skórovali ešte po jednom góle a tak si Palmdale so sebou odnáša výhru 4:3. 

Palmdale - HB Žlčové kamene | 4:3 (3:2)

Góly: P. Szabó 2x, G. Bohunicky, T. Kučera - - M. Uveges 3x


Gólový uragán medzi Antis a Chievo

V záverečnom dueli 2. KNL sa proti sebe postavili Antis a Chievo. V prvých troch minútach Antis svojou hrou súpera prekvapil. V tretej minúte sa gólovo presadil L. Žondor. Pre Chievo bol tento gól vytriezvenie z ktorého sa rýchlo otrepali. V priebehu siedmych minút sa im podarilo skórovať hneď päť krát. Úvodných 25 minút sa skončilo za stavu 2:7. Dva zásahy si Antis pripísal aj v druhom polčase no jeho súper pridal ďalších deväť gólov, ktoré znamenajú vysokú výhru Chieva 16:4. Úctyhodných osem gólov sa podarilo vsietiť najlepšiemu strelcovi tímu Chievo I. Volčkovi

Antis - Chievo | 4:16 (2:7)

Góly: L. Štofko , L. Žondor, D. Makkai, P. Snopko - - I. Volčko 8x, M. Kolesár 4x, Š. Niemašik 2x, J. Vilček, P. Sinčák

ŽK: R. Karaffa



Líder druhej ligy IZO 4 vyhral kontumačne proti celku Team KVP


Výsledky zápasov 2. KNL

Tabuľka tímov 2. KNL

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. VAK Vakatanka 5 31:15 13
2. RIS R prospects 3 28:9 9
3. HBŽ HBŽK 4 24:17 9
4. HOF Hofex 5 24:31 6
5. BEA BEATHLETE FC 5 14:17 6
6. PRM Promet Trans 5 19:44 6
7. TRN Turkon 4 20:16 4
8. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
9. FEY Feyenoord 4 19:22 3
10. VSL VSL 5 12:33 3

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 10 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 8 Gólov
3. VAK Adam Kuľha 8 Gólov
4. HOF Marko Seman 7 Gólov
5. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
6. ASG Richard Behún 6 Gólov
7. FEY Patrik Hornak 6 Gólov