|
Michal Kovačevič

Ladislav Baran: Ako celé mužstvo máme len tie najvyššie ciele

KOŠ

V sezóne 2021/2022 sa z triumfu v najvyššej súťaži Košickej novej ligy radoval najúspešnejší tím v malom futbale na Slovensku, ASGuard-Bodva Sport Club. My sme vyspovedali ich manažéra, Ladislava Barana.

1. Ahoj Ladislav, ako sa máš ? Ako ste oslávili majstrovský titul ? Aké sú tvoje plány na leto ?

Ahoj, ďakujem za opýtanie, po oslave sa mám výborne. Trošku sme oslávili ale ešte máme spoločnú večeru pred MSR. Plánujeme ísť pozrieť zápasy Majstrovstiev Európy do Steel Areny, zúčastniť sa Majstrovstiev Slovenska klubov v malom futbale v Banskej Bystrici a až potom oddych a dovolenka.



2. Túto sezónu sa o Vašom triumfe rozhodovalo až v posledných zápasoch. Ako si spokojný s uplynulou sezónou a ako hodnotíš úroveň KNL Miniligy ?

To, že sa rozhodovalo až v posledných zápasoch bola naša chyba. Podcenili sme dochádzku pri troch zápasoch a už to bolo o niečo viac napínavé ale verili sme si. Tričká na oslavu som dával robiť tri týždne pred koncom ligy. Ligu sme vyhrali takže spokojnosť.



3. Máte veľkú popularitu na scéne malého futbalu ale skús nám predstaviť bližšie Vás tím.
Na vrchole Slovenska sme už 7 rokov, kostra mužstva je stále ta istá. Jasné, že pribudli nové tváre ale tím musíme omladiť.


Profil klubu ASGuard-Bodva Sport Club v Košickej novej lige

Hráči ASGuard-Bodva Sport Club na Niké Winter Cup 2022

(Zľava hore: Stanislav Pella, Róbet Jano, Michal Gere, Richard Behúň, Miroslav Seman, Mojmír Trebuňák, Ľubomír Pangrác. Zľava dole: Marián Pillár, Pavol Gere, Jozef Kandráč, Michal Pach, Ladislav Baran)

4. Vaše mužstvo patrí k tým najlepším čo Slovensko má, aké boli vaše začiatky ?

Prvý vstup na Majstrovstvá Slovenska a na scénu malého futbalu datujeme v roku 2015 v Košiciach. Boli to prvé klubové majstrovstvá Slovenska. Tie sme hneď vyhrali ale iné sme ani nečakali. Nepoznali sme iné mužstvá okrem košických a neskutočne sme si verili. Majstrovstvá v roku 2015 sme vyhrali bez prehry.


5. Máte mnoho úspechov na klubovej scéne. Ktoré si ceníš najviac ?

Máme tri tituly Majstra Slovenska. Žiadne mužstvo na Slovensku to nedokázalo, takže si to cením narovnako. Naši hráči pod mojim vedením v drese Košíc vyhrali aj dva krát národnú ligu v malom futbale - Niké Superligu. 



(Víťazstvo na Niké MSR v malom futbale 2021 v Košiciach)



6. Čomu pripisujete úspechy a silu mužstva ?

Výborný kolektív a chcenie byť najlepší na Slovensku a zatiaľ sa nám to darí. Hoci roky pribúdajú, tak dúfam, že to ešte pár rokov potiahneme. 


7. Onedlho odštartujú aj Majstrovstvá Slovenska klubov v malom futbale. Váš tím zvíťazil niekoľko krát na tomto turnaji, naposledy minulý rok pri ťažkej konkurencii, v domácich Košiciach. Predpokladám, že vaše ambície na triumf sa nebudú meniť ani začiatkom Júla v Banskej Bystrici. Postavíš na turnaj to najlepšie čo máte ?

Zatiaľ je tak, že ideme v plnej sile. Ambície máme najvyššie.


Vojtech Turek rozhodol finále Niké MSR 2021 proti Vokup klim Prešov


8. Na aký zápas v malom futbale nikdy nezabudneš?

Na Ligu majstrov v roku 2018 v Slovinsku kde sme v prvom zápase nastúpili proti Albánskemu majstrovi a vyhrali sme 11:0. Vôbec sme nevedeli do čoho ideme a hneď na takomto turnaji sme vyhrali skupinu bez prehry.


9.  Úloha manažéra tímu v malom futbale môže byť mnohokrát nevďačná a stojí za ňou kvantum „skrytej práce“. S akými výzvami sa najčastejšie stretávaš pri riadení tímu ?

Jasne, že som víťazný typ. Ako celé mužstvo máme len tie najvyššie ciele a preto dávam do toho všetko aj na úkor rodiny. Kto to robí tak vie o čom rozprávam.


10. Koho tipuješ na víťaza v prebiehajúcich Majstrovstvách Európy v malom futbale ?

Dúfam že Slovensko. Máme tam svojho hráča Pavla Gereho a brankára Stanka Pellu. Verím, že vo finále nepustí ani jeden gól.


Brankár Stanislav Pella a hráč Pavol Gere v reprezentačnom drese na ME v malom futbale.


11. My v KNL Minilige pevne veríme, že dokážete obhájiť titul majstra Slovenska v malom futbale a na záver by som ťa poprosil o pár slov, ktoré by si odkázal fanúšikom malého futbalu a KNL Miniligy. 

Ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí nám budú držať palce. A tým ktorí nám neprajú, nebudem ich tu menovať, oni vedia ktorí. Nech sú radi, že v Košiciach je najlepšie mužstvo na Slovensku a môžu si proti nemu zahrať.



Ladislavovi ďakujeme za rozhovor a ASGuard-Bodva Sport Club prajeme úspešný rok 2022.


submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TRN Turkon 1 9:2 3
2. RIS R prospects 1 10:4 3
3. VAK Vakatanka 1 5:1 3
4. HBŽ HBŽK 1 6:4 3
5. BEA BEATHLETE FC 1 3:2 3
6. FEY Feyenoord 1 2:3 0
7. ASG ASGuard Bodva 1 4:6 0
8. VSL VSL 1 1:5 0
9. HOF Hofex 1 4:10 0
10. PRM Promet Trans 1 2:9 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 6 Gólov
2. RIS Peter Blaško 4 Gólov
3. TRN František Pavúk 3 Gólov
4. HBŽ Dominik Sitar 3 Gólov
5. RIS Jakub Špišák 3 Gólov
6. ASG Richard Behún 3 Gólov
7. HBŽ Peter Salagovic 2 Gólov