|
Alexander Dufala

Preview | Druhé kolo a druhá šanca na bodový zápis je na dosah

KOŠ

S príchodom nového týždňa je na programe už druhé kolo Košickej novej ligy v malom futbale. Zaujímavé a hlavne dôležité zápasy preveria tímovú morálku, silu a odhodlanie. Poďme si priblížiť stretnutia druhého kola.

1. LIGA


Otvárací duel bude patriť tímu Turkon, ktorý nastúpi proti Hofexu. Misia dvoch mužov. Aj tak sa dá charakterizovať prvý triumf Turkonu proti Promet Transu. Dvojica M. Seman a F. Pavúk vtedy dokázala svojmu súperovi nastrieľať všetkých deväť gólov. Futbal je však šport kolektívny a údaj o strelených góloch napovedá aj o kompaktnosti celého manšaftu. Bude Turkon pokračovať v nastolenom trende a porazí aj vlaňajšieho bronzového medailistu Hofex? Krátko po siedmej hodine to bude znovu gala predstavenie prvoligistov. Žlčové kamene vyzvú Feyenoord, ktorému víťazstvo v prvom kole prekĺzlo pomedzi prsty. Na druhej strane HB Žlčové kamene vyskočili v prvom kole na koňa, z ktorého nebudú chcieť zosadnúť. V úvodnom stretnutí si totiž na svoje konto pripísali cenný skalp, keď v napínavom zápase porazili ASGuard Security pomerom 6:4. Triumf nad viacnásobným majstrom KNL a účastníkom malo futbalovej ligy majstrov je tak pre HB najlepšie možné povzbudenie pred blížiacimi sa duelmi. 

V rovnakom čase proti sebe nastúpi aj Rising Prospects a VSL. Prvá skúška vyšla Risingu na výbornú. Spomedzi všetkých zápasov prvej ligy nastrieľali svojmu súperovi najviac gólov (10). Pri chuti je zdá sa P. Blaško, ktorý v prvom stretnutí zaknihoval štyri góly. Tento počet je zároveň polovicou presných zásahov P. Blaška zo všetkých duelov v sezóne Jeseň 2023. 

Druhé kolo uzavrie stretnutie medzi Vakatankou a BEATHLETE. Oba tímy vybojovali v prvom kole tri body. Vakatanka si hladko poradila s VSL (5:1).  BEATHLETE zažilo nervy drásajúci duel proti Feyenoordu, s ktorým však nakoniec zvíťazil najtesnejším rozdielom po ukážkovom obrate. 


Program zápasov 1. Ligy



2. LIGA


V druhom predstavení vyzve Tomik celok Mladosť Byster. Tieto tímy zažili diametrálne odlišné štarty do sezóny. Zatiaľ čo Mladosť Byster porazil Mondays Vikings štvorgólovým rozdielom, Tomik utrpel ťažkú porážku proti tímu Otamany. Tomik však od začiatku zápasu so svojim súperom držal krok. Zlom prišiel v 13. minúte a s pribúdajúcimi minútami sa zvyšoval aj náskok súpera. Dokáže Tomik odčiniť minulotýždňovú prehru? Píšťalku budeme v rovnakom čase počuť aj v druhom zápase medzi AFC Mier a Fanatic. V počiatočnom stretnutí sezóny si bol tím Fanatic na svojho súpera krátky. AFC Mieru sa naopak podarilo zdolať silný IZO 4. Bude to ďalší trojbodový zápis pre AFC Mier alebo si Fanatic prerazí cestu k triumfu?

Posledné dva duely budú v réžii Mondays Vikings, ktorý si sily zmeria s IZO 4. Tento zápas doplnia ofenzívne ladené tímy Iron Club a Otamany. Železný klub si vo svojom druhom vystúpení posvieti na tím, ktorý sa hneď v prvom kole utrhol z reťazí. Otamany v prvom kole zaznamenali najvyšší počet gólov v rámci prvej aj druhej ligy. Či tento údaj zaseje semienko neistoty do radov Iron Clubu uvidíme už túto stredu. 


Program zápasov 2. Ligy

submenu

Tabuľka

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
# Tím Z Skóre Body
1. RIS R prospects 3 28:9 9
2. VAK Vakatanka 3 19:6 9
3. HBŽ HBŽK 3 19:10 9
4. ASG ASGuard Bodva 2 21:8 3
5. TRN Turkon 2 14:8 3
6. BEA BEATHLETE FC 3 8:9 3
7. HOF Hofex 3 13:21 3
8. VSL VSL 3 6:16 3
9. FEY Feyenoord 3 8:19 0
10. PRM Promet Trans 3 6:36 0

štatistiky

Košice 5+1 (KOŠ) 1. Liga
1. TRN Miroslav Seman 8 Gólov
2. HBŽ Dominik Sitar 7 Gólov
3. HBŽ Peter Salagovic 7 Gólov
4. ASG Richard Behún 6 Gólov
5. TRN František Pavúk 5 Gólov
6. RIS Peter Blaško 5 Gólov
7. RIS Jakub Špišák 5 Gólov